U Županijskoj ulici u Vukovaru je kod Spomen obilježja za 97 nestalih i poginulih policajaca u obrani Vukovara prigodnim programom odana počast.

Svijeće su položila brojna izaslanstva, a ispred Grada Vukovara počast poginulim i nestalim policajcima je odao gradonačelnik Ivan Penava s članovima Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Zlatkom Zaobornijem i Zvonimirom Kološnjajem.

"U Vukovaru je 1991. godine 97 policajaca iz cijele Hrvatske časno stalo u obranu Republike Hrvatske i dalo svoje živote. Njima u čast i na vječno sjećanje danas se poklanjamo pred spomen-obilježjem u Županijskoj ulici u Vukovaru, ispred nekadašnje Policijske uprave, podignutom upravo iz razloga da nikad ne zaboravimo njihovu žrtvu. Neka im je vječna hvala i slava.", poruka je gradonačelnika Penave.

Vukovar je u ove dane 1991. godine ujedinio sve snage, pa su naše misli danas i s pripadnicima ATJ Lučko, SJP PU brodsko-posavske i Zbora narodne garde koji su poginuli u pokušaju proboja za obranu Vukovara u Domovinskom ratu na području mjesta Marinci.

Među 97 policajaca poginulih i nestalih 1991. godine u obrani Vukovara, 61 je iz PU vukovarsko-srijemske, 15 iz PU varaždinske, 11 iz PU međimurske, šestorica iz PU brodsko-posavske i četvorica iz Antiterorističke jedinice Lučko.

U obrani Vukovara 1991. godine sudjelovalo je oko 700 policajaca iz cijele Hrvatske.