U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast poginulima u obrani Republike Hrvatske.

Vijenac je položila delegacija Grada Vukovara predvođena zamjenikom gradonačelnika Grada Vukovara Filipom Sušcem, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom te članom Savjeta za branitelje gradonačelnika grada Vukovara Zlatkom Zaobornijem.

Zamjenik Sušac ovom prigodom je rekao kako se na današnji dan prisjećamo svih onih koji su dali svoj doprinos da danas živimo u slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj. "Na ovaj dan svi moramo razmisliti o teškoj sudbini naše zemlje u Domovinskom ratu, o naporima, o žrtvama, posebno ljudskim. Dan kada se moramo zapitati jesmo li mi, novi naraštaji, napravili sve, je li naša Hrvatska onakva kakva je sanjana devedesetih ili smo pogriješili. Ako smo pogriješili to moramo što prije spoznati i krenuti naprijed, moramo se voditi mišlju da iduće godine na ovaj datum vidimo napredak koji smo napravili za Lijepu našu.",  istaknuo je Sušac te dodao kako su naši branitelji temelj države. "Oni nam moraju biti uzor. Pogotovo ljudi koji su danas bili s nama ovdje, koji su prošli pakao rata i logora, koji su nakon Vukovara smogli snage krenuti dalje i vratiti Hrvatsku. Oni su bili spremni dati život za svoju domovinu i često ne shvaćamo koliki je to doprinos. Velika im hvala iz Vukovara.", poručio je Sušac.

Molitvu je predvodio župnik vukovarske župe sv. Filipa i Jakova, fra Ivica Jagodić, a u crkvi sv. Filipa i Jakova služena je sveta misa za Domovinu.

U 21 sat u Sportskoj dvorani "Danijel Rehak" u Borovu naselju održati će se koncert TS Najbolji hrvatski tamburaši kako bismo zajedno proslavili ovaj važan dan hrvatske povijesti! Ulaz je besplatan!