Nakon što je upriličen prijem u znak zahvale vukovarskom svećenstvu koje je u djelovalo u vukovarskim župama dugi niz godina, gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik Filip Sušac te pročelnica UO za gospodarstvo Kristina Bilić upriličili su prijem za novo vukovarsko svećenstvo te im na taj način poželjeli dobrodošlicu u naš grad.

Prijemu su nazočili gvardijan i župnik Župe sv. Filipa i Jakova fra Tonio Vučemilović, kapelan fra Mijo Tikvić te župnik Župe sv. Josipa Radnika u Borovu naselju fra Ivan Bošnjak. Uz njih, u župi sv. Filipa i Jakova sa službom je započeo i fra Marijan Ligenza te vlč. Domagoj Vidaković, kao župnik Župe Marije Pomoćnice Kršćana u Sotinu.

"Bili smo svjedoci da nas u rastancima okruže tuga i sjeta, koji su zapravo bili svjedoci onoga dobroga od čega se rastajemo. Danas mi je čast i zadovoljstvo u ovoj prigodi susresti se s franjevcima i svećenicima koji su došli u službu u naš grad. Prilika je ovo za zaželjeti dobrodošlicu uz nadu i želju, u koju sam i siguran, da će imati svu podršku naše zajednice, svih građana Vukovara i da će vrlo brzo osjetiti toplinu, otvorenost i susretljivost Vukovaraca. Kroz kratki razgovor smo utvrdili kako je veza između franjevaca, grada i njegovih građana iznimno snažna, potvrđena kroz povijest, ali i sadašnjicu, kroz brojne događaje i manifestacije. Raduje me zajednička suradnja te im želim dobrodošlicu u Vukovar.", rekao je gradonačelnik Penava.

"Iskazano nam je veliko povjerenje kada smo određeni za službu u Vukovaru. Doživjeli smo srdačan prijem, kako sada, tako i prošlih dana od Vukovaraca. Franjevci su povezani s ovim gradom kroz dugu povijest i ratna vremena te smo sjedinjeni i jedinstveni s građanima ovoga grada. Želimo nastaviti tamo gdje su stala naša braća, naši prethodnici. Puno su toga lijepoga i dobroga učinili kako na duhovnom tako i na materijalnim planu te želimo nastaviti tim putem. Osjećamo se kao da smo kod svoje kuće, a Franjevački samostan je uvijek mjesto koje je otvoreno svima. Kao sinovi sv. Franje otvoreni smo svim građanima Vukovara bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost te želimo svima svjedočiti mir i dobro.", poručio je gvardijan i župnik Župe sv. Filipa i Jakova fra Tonio Vučemilović.