Gradonačelnik Ivan Penava zajedno sa suradnicima, pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darkom Dimićem te pročelnicom UO za gospodarstvo Kristinom Bilić u nastupni posjet Gradu Vukovaru primio je veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj NJ.E. g. Saeida Khatibzadeha.

Veleposlanik je za svoj prvi službeni posjet nekom od gradova u Hrvatskoj odabrao Vukovar, na čemu mu je gradonačelnik Penava uputio riječi zahvale. "Čast nam je i zadovoljstvo danas se susresti s veleposlanikom Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj NJ.E. Saeidom Khatibzadehom. Sastanak je bio ispunjen brojnim temama o Vukovaru, njegovom razvoju, sadašnjosti i prošlosti, a razmijenili smo misli i ideje o mogućnostima buduće suradnje posebice na području gospodarstva i širenju poslovanja farmaceutske tvrtke Yasenka koju je Veleposlanik danas i posjetio.", rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako je na sastanku nastala i ideja o stvaranju prijateljstva i suradnje između Vukovara i jednog iranskog grada koji ima sličnu sudbinu kao Vukovar.

"Vukovar sam odabrao iz više razloga, on ima veliko značenje za Republiku Hrvatsku i s njegovom sudbinom suosjećamo. Iran je u velikoj mjeri pokazao potporu hrvatskom narodu u teškim vremenima, a pravi prijatelji su oni koji u poteškoćama pokazuju svoje prijateljstvo. Vukovar je simbol zajedništva i otpora. Ovo je prilika za izražavanje prijateljstva prema hrvatskom narodu, a s gradonačelnikom sam se danas dotakao raznih tema. Potaknuli smo zbližavanje Vukovara s jednim iranskim gradom te smatramo da tu postoji veliki potencijal buduće suradnje.", dao je istaknuti Veleposlanik te zahvalio gradonačelniku i suradnicima na ugodnom razgovoru.

U ovoj prilici veleposlanik je u pratnji pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darka Dimića te pročelnice UO za gospodarstvo Kristine Bilić posjetio i tvrtku Borovo d.d., farmaceutsku tvrtku Yasenka, Vukovarski vodotoranj te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.