Na ovogodišnju Cvjetnicu gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac prisustvovali su misnom slavlju u crkvi Krista Kralja u Vukovaru.

Liturgiju je predvodio križevački biskup mons. Milan Stipić koji je u ime župe Krista Kralja u Vukovaru gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika uručio plakete za „Očuvanje i prepoznavanje integriteta grkokatolika u Vukovaru“

Gradonačelnik Penava tim je putem istaknuo kako su primljene plakete veliko priznanje rusinske i ukrajinske manjinske zajednice u Vukovaru koja je relativno brojna,  a plod su izuzetno dobre suradnje i razumijevanja koji se očituju kroz različite projekte i prigodne manifestacije. „Cilj nam je da se svi građani Vukovara osjećaju dobrodošlo i ravnopravno sa svima nama te nam je izuzetno drago da smo to uspjeli postići“, rekao je Penava te dodao kako je župnik Župe Krista Kralja Oleg Zakaljuk dolaskom u Vukovar prije 2 godine aktivnosti cjelokupne grkokatoličke zajednice podigao na novu razinu te je tako porasla i suradnja s Gradom Vukovarom kroz brojne projekte.

Grad Vukovar kontinuirano osluškuje potrebe nacionalnih manjina i zajednica te ih pomaže, kako financijski,  tako i podrškom u provođenju brojnih aktivnosti koje čuvaju i njeguju običaje manjinskih naroda na našem području. Osim toga, uzajamno poštivanje i suradnja svih vjeroispovijesti i naroda ključna je za razvoj grada i koračanju u budućnost.