Zajednički folklorni koncert KUD-a „ TENA“ Đakovo i HKGD“DUNAV“ Vukovar, održan je u nedjelju navečer, 20.veljače 2011.g., pred brojnim posjetiteljima, koji su dvoranu Hrvatskog doma popunili do posljednjeg mjesta. Program je prikazao bogatstvo nošnje i tradicijske kulture Panonske i Jadranske zone RH, kao i plesačko i pjevačko umijeće članova folklornih sekcija ova dva društva .

Brojni posjetitelji koji su popunili dvoranu Hrvatskog doma do posljednjeg mjesta, uživali su u kvalitetnom programu i zvucima pjesme i plesova Slavonije, Baranje, Bizovca, Posavine, Đakovštine, Međimurja, Bunjevaca, te plesova iz Dalmacije: Splita, Trogira, Krka, Lastova i poskočice Linđo.

Sav prihod ostvaren prodajom ulaznica od koncerta, namjenjen je Fondu za asistente u nastavi,
za pomoć djeci s posebnim potrebama u osnovnim školama grada Vukovara.
Koncertu su nazočili i predstavnici Grada Vukovara, gradonačelnik grada Vukovara g.Željko Sabo sa suradnicima, a gost u publici ovog zanimljivog koncerta bio je i gradonačelnik Hvara gosp.Pierino Bebić, koji je taj dan posjetio grad Vukovar.

Uspješna realizacija ovog humanitarnog koncerta, u realizaciji brojnih izvođača,članova KUD-a “TENA“ iz Đakova i HKGD“DUNAV“ iz Vukovara, ostvarena je u suradnji s Gradom Vukovarom i Javnom ustanovom u kulturi „Hrvatski dom Vukovar“, a medijski pokrovitelj je bio Hrvatski radio Vukovar.

{gallery}vijesti/2011-02-22/01{/gallery}