Kultura

Gradski muzej Vukovar i Hrvatski dom Vukovar organizirali su program za sve ljubitelje glazbe. Ansambl ARS LONGA nastupa u subotu, 15. lipnja 2024. godine u 19.30 h u MRAMORNOJ DVORANI Gradskog muzeja Vukovar.

U svom programu ansambl Ars longa istražuje vjernost naslijeđu baroknih majstora europskog prostora uz istovremeno više ili manje suptilno koketiranje s inovacijama koje je ansambl prepoznao kao važan element u razvoju baroknog stila, a prepoznaju se i u odabranim skladbama.

Ansambl je nastao kao rezultat nastojanja profesionalnih glazbenika da povežu ljubav prema komornom muziciranju s ljubavlju prema glazbi 18. stoljeća, jednog od najbogatijih i najraznolikijih u povijesti glazbe.

Sastav:
Monika Cerovčec, sopran
Ana Benić, barokna flauta
Stjepan Nodilo, barokna oboa i blokflaute
Lea Sušanj Lujo, barokno violončelo
Linda Mravunac Fabijanić, čembalo

- Program se održava uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Ulaz: SLOBODAN.Vaš GMV 

Dana 25. svibnja 2024. godine u Gradskom muzeju Vukovar održan je treći koncert u sklopu Svibanjskih glazbenih večeri koje organizira Gradski muzej Vukovar u suradnji sa Hrvatskim domom Vukovar.

Dana 24. svibnja 2024. godine u Hrvatskom domu Vukovar održan je drugi koncert u sklopu Svibanjskih glazbenih večeri koje organizira Gradski muzej Vukovar u suradnji sa Hrvatskim domom Vukovar.

Dana 23. svibnja u punoj Mramornoj dvorani Dvorca Eltz održan je prvi koncert u sklopu Svibanjskih glazbenih večeri koje organizira Gradski muzej Vukovar u suradnji sa Hrvatskim domom Vukovar.

12. prosinca 2023. - Nagrada za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva uručena je danas dugogodišnjoj ravnateljici Gradskog muzeja Vukovar Ružici Marić, koja je velikom ljubavlju prema svom gradu, trudom i iznimnim profesionalizmom gotovo iz pepela uspjela obnoviti Muzej te njegovom muzeološkom koncepcijom osvojiti jednu od najprestižnijih svjetskih muzeoloških nagrada.

OTVORENA IZLOŽBA GORDANE BAKIĆ POD NAZIVOM SLIKE I PANORAME

Održan 1.samostalni koncert TAMBURAŠKOG ORKESTRA DUNAV Vukovar

PJESMOM I KOLOM KROZ SOTIN

JOHNNY DEPP U VUKOVARU!

Najvažniji filmski festival u Hrvatskoj ove se godine održava u razdoblju  od 24. do 27. kolovoza!
Pored dobitnika nagrade Zlatna palma, posjetitelji će u Vukovaru također prvi gledati i JEANNE DU BARRY s Johnnyjem Deppom!