Članovima folklorne i tamburaške sekcije Hrvatskog kulturno-glazbenog društva "DUNAV" iz Vukovara pripala je čast sudjelovati u programu svečanog otvorenja 46.vinkovačkih jeseni, največe smotre tradicijske kulture u Republici Hrvatskoj. Uz vinkovačko KUD "Lisinski", HKGD „Dunav" Vukovar, je opravdalo povjerenje organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, te dalo značajan doprinos sveukupnom programu koji je ove godine nosio naziv „ Ej, široki slavonski sokače".

U bogatim i prepoznatljivim srijemskim nošnjama, te izvedbom pjesama i plesova Srijema, na najbolji način je predstavljena tradicijska kultura vukovarskog kraja, što je mogla vidjeti i brojna prisutna publika, kako na Trgu vinkovačkih jeseni, tako i pred televizijskim ekranima u direktnom prijenosu Hrvatske radio televizije. Iako je sudjelovanje na svečanom otvorenju 46.vinkovačkih jeseni iznimno zahtjevan posao, pogotovo jer se radi o direktnom televizijskom prijenosu,40-tak članova folklorne i tamburaške sekcije društva" Dunav" se još od mjeseca srpnja marljivo pripremalo za nastup na ovogodišnjim vinkovačkim jesenima. Sudjelovanje na ovoj značajnoj manifestaciji je veliko priznanje svim članovima društva „Dunav" za uspješan rad svih prethonih godina.

Osim na svečanom otvorenju u petak, 16.rujna'11, društvo je imalo i zapažen nastup na folklornim večerima u utorak,13.rujna sa novom koerografijom Bizovačkih plesova, te u nedjelju 18.rujna na svečanom mimohodu u kojem je nastupilo preko 70 ponajboljih društava iz VSŽ i ostalih mjesta iz RH.

{gallery}vijesti/2011-09-21/01{/gallery}