×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/04/02/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/04/02/01

Od 26. do 31. ožujka 2012. godine trajalo je Vukovarsko lutkarsko proljeće u svojem 17. izdanju. Vukovarski dio programa održao se u Hrvatskom domu Vukovar. Deset kazališta odigralo je isto toliko različitih predstava u petnaest izvedbi. Na jutarnjim predstavama organiziran je posjet škola i vrtića iz Vukovara i okolice, a poslijepodnevne su bile otvorene za građanstvo. Ulaz na sve predstave bio je besplatan, a publika se odazvala u velikom broju – dvorana je u pravilu bila puna. Tako je bilo i na jednoj predstavi u kinodvorani u Borovu naselju, koja je tamo organizirana kako bi se izašlo u susret školama i vrtićima iz tog dijela grada, koje inače moraju plaćati prijevoz djece do Hrvatskog doma.

Osim kazališnih (lutkarskih) predstava, i prijepodne i poslijepodne, djeci je ispred Hrvatskog doma omogućeno sudjelovanje u besplatnoj likovnoj radionici: u različitim tehnikama izrađivali su se plakati prema upravo odgledanoj predstavi. Radionicu pod vodstvom Borisa Sekulića organizirao je Hrvatski dom Vukovar kao i radionicu o dramskim družinama namijenjenu učiteljima i odgajateljima pod vodstvom Maje Sviben iz Hrvatskog centra za dramski odgoj.

Cijeli tjedan u foyeru Hrvatskog doma bila je postavljena izložba u povodu 60 godina Lutkarskog kazališta Mostar.

{gallery}2012/04/02/01{/gallery}