{gallery}2016/06/01/01{/gallery} Odredivši na početku ove školske godine temu „Olimpijada i mi" Osnovna škola Nikole Andrića je kontinuirano i planirano izvodila aktivnosti i radionice vezane uz važnost bavljenja sportom, zdravlje i promoviranje vrijednosti olimpizma.

U Projektnom tjednu u našoj školi od 23. -27.5. 2016. učenici i nastavnici završili sui prezentirali svoje razredne, predmetne i školske projekte na kojima su radili tijekom ove školske godine.

Kao kruna brojnih sportskih događanja u petak, 27.5.2016., s početkom 10.00 sati u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom organizirali smo Paraolimpijski školski dan s ciljem edukacije naših učenika o paraolimpijskim sportovima i druženje s osobama s invaliditetom koje se bave sportom.
Paraolimpijski školski dan zajednički je projekt Allianza i HPO-a započet 2010. godine koji je do sada organiziran u više od 120 škola diljem zemlje, a sada se uključila i naša škola.

Duh svakog paraolimpijskog sportaša je savladavanje onog za što drugi misle da je nemoguće i ovim sportskim danom želimo naše učenike senzibilizirati o paraolimpijcima, tj. osobama s invaliditetom.
Cilj projekta je kroz posebno osmišljene igre, fizičke aktivnosti i prezentacije smanjiti rezerviranost djece prema onima koji su različiti te razviti njihovu toleranciju i prihvaćanje vršnjaka s teškoćama u razvoju i invaliditetom.