{gallery}2016/05/17/02{/gallery}Koliko su prvašići naučili i kako im je svaki dan u školi pokazali su recitirajući „Svaki dan u školi“, te na kakva sve iskušenja nailazi malo „Đače“ kada treba pisati domaći uradak i pjevajući pjesme „Abeceda“ i „Zbrajanje“. Na pozornici su u igrokazu skakutali „Skakutavi skakavci“, ali i stihovima izrazilo zadovoljstvo što se bliži „Kraj škole“.
Kroz stihove naučenih pjesmica pokazali su kako djeca rastu, što im je najveća radost, koji im je najdraži majčin dar, te prikazali brigu i ljubav prema bakama, koje su se brinule o njima i pričale im bajke. Jednu takvu bajku prikazali su na malo drugačiji način kao „Rap o Crvenkapici“.
Plesali su prvašići i valcer, koji su mjesecima učili zajedno sa još 200 učenika naše škole kao Školski projekt: „Dunav povezuje gradove, a valcer spaja dječja srca“. Bilo je tu i modernih plesova uz glazbu „Waka, Waka“, a uz ples naših malih folkloraša koji njeguju dječje tradicijske igre, popularnog „Ćiru“ i naši gledatelji su zapjevali i pomalo na svojim stolicama i u svojim mislima pocupkivali.
Na kraju su zaključili kako je lijepo sjećati se prošlosti, a još ljepše radovati se veličini jednostavnosti sadašnjeg trenutka. U ime svih učenika i učitelja Osnovne škole Siniše Glavaševića u Vukovaru poželjeli su korisnicima Doma puno sreće, zdravlja i radosti i neka svaki dan bude iskorak u sretniju i mudriju spoznaju ljepote naše (ne)obične svakodnevnice. Poput vrtuljka koji ukopan stoji, a ipak se vrti i nudi novi osmijeh. Zar to nije dovoljno?
I baš kao pravi gosti, koji se znaju ophoditi, podijelili su korisnicima Doma skromne darove, čestitke koje su s ljubavlju pravili misleći na njih.
Nakon toga domaćini su malene goste počastili slanim i slatkim delicijama. Uz ugodno druženje i razgovor, te obećanje da će opet doći teška srca su se pozdravili i krenuli put škole.