Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje i najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike. Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima i prema procjeni Povjerenstva za nagrađivanje, čak 5 odgojno-obrazovnih djelatnika iz Gimnazije Vukovar izabrana su među 511 najuspješnijih odgojno-obrazovna djelatnika u školskoj godini 2020./2021.!

Najuspješniji odgojno-obrazovni djelatnici odabiru se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, a kategorije uključuju: mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Izabrani i nagrađeni su Ljiljana Bajac Nikolić, profesorica srpskog jezika, Antonija Milić, profesorica kemije, Sanja Pavlović Šijanović, profesorica informatike, Davor Šijanović, profesor TZK i Nataša Vinković, profesorica geografije a koji će ove godine, među 511 nagrađenih djelatnika, biti nagrađeni i novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto. Ova nagrada dolazi kao potvrda njihove stručnosti, profesionalnosti, truda, posvećenosti svojim učenicima i pozivu, te usmjerenosti stalnom vlastitom stručnom usavršavanju. (Popis Najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u školskoj godini 2020./2021. https://mzo.gov.hr/vijesti/najuspjesniji-odgojno-obrazovni-radnici-u-skolskoj-godini-2020-2021/4582 )

S obzirom na epidemiološku situaciju, i ove je godine održana virtualna dodjela nagrada pod nazivom Godišnje nagrađivanje odgojno-obrazovnih djelatnika na kojoj se nagrađenima obratio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs čestitavši im na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima.