U nedjelju, 14. studenog u Pastoralnom centru sv. Bono održana je promocija pjesmarice NAŠE NAJDRAŽE NOTE dječjeg zbora Vukovarski golubići. Pjesmarica je nastala je kao presjek dosadašnjeg, 20-godišnjeg rada i djelovanja dječjeg zbora. U njoj se nalazi 50 njihovih najizvođenijih pjesama; pjesme o Vukovaru, pjesme svetom Nikoli, božićne pjesme, zatim pjesme različitih tema koje čine njihovo djetinjstvo sretnim, pjesme o mami, tati, bakama i djedovima i mnoge druge. Sve pjesme koje su našle svoje mjesto u ovoj pjesmarici snimljene su i nalaze se na nekom od njihovih nosača zvuka.

Izdavači pjesmarice su ogranak Matice hrvatske u Vukovaru i Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga, a ove note naći će mjesto i na policama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Naš je grad kroz povijest prošao kroz mnoge teške, ali ponosne i hrabre dane. Tih se dana i ljudi koji su čuvali naš Vukovar s ponosom sjećamo. Promociju pjesmarice Vukovarski golubići upriličili su u čast i sjećanje na sve koji su se prije 30 godina borili kako bismo mi danas slobodno i sretno živjeli u našem voljenom Vukovaru. Ova pjesmarica zahvala je svima njima, a i pokazatelj da žrtve nisu bile uzaludne. Golubići su u svom Vukovaru uistinu sretni i nadaju se da će i vama, kao što su i njima, njihove pjesme učiniti da nam naš grad bude još draži i ljepši, a svi zajedno da budemo sretniji.

Vjerojatno nema djeteta u Vukovaru koje ne zna neku od pjesama Vukovarskih golubića, a njihove se pjesme pjevaju u mnogim školama, vrtićima i župama diljem Hrvatske. I to je jedan od razloga zašto je nastala ova pjesmarica. Do sada su Golubići svoje pjesme slali po čitavoj Hrvatskoj, ali i u neke hrvatske zajednice u Europi, Australiji, Kanadi, Americi. NAŠE NAJDRAŽE NOTE otputovat će u mnoge krajeve svijeta.

Ovom pjesmaricom Vukovarski golubiće se zahvaljuju svima koji su pisali i još uvijek pišu za njih. Treba naglasiti da su svi autori svoje pjesme Golubićima dali besplatno! Među njima su brojni, nama dragi, poznati i manje poznati autori, a to su: teta Jasna Babić, čika Šima Jovanovac, naš čika Bani – Branimir Jovanovac, Maja Fras, Ivan Benković, Srđan Ćuk - General Woo, Natko Smoljan, Nedo Zuban, Slavomir Cvija, Siniša Leopold, Mario Mihaljević, Željko Krznarić, Sanja Kosić, Darija Benaković, Rene Matoušek, Mirjana Đaković. Neke od pjesama napisali su članovi zbora; Darija Štrobilius, Mateja Kunac, Lora Skuban, Kiara Lemac, Lorena Pančić, a neke roditelji članova zbora; Siniša Lazić, Anica Jukić. Ima ovdje i pjesama koje su zapisane po sjećanju starih vukovaraca g. Stjepana Fegera i g. Branka Medena i drago nam je da smo i te pjesme oživjeli da se ne zaborave.