Završen je prvi Erasmus + projekt Osnovne škole Siniše Glavaševića "Be happy", akronima od Bolje obrazovanje za zdravu, pozitivnu i aktivnu osobnost mladih. Projekt vrijedan 24 000 eura trajao je od svibnja 2020. do veljače 2023.

Osnovni cilj ovog projekta je poboljšanje kompetencija naših učitelja u 3 ciljana područja naše odgojno- obrazovne djelatnosti: tjelesno i mentalno zdravlje učenika, osobni i socijalni razvoj i interkulturalnost, što su sastavnice školskog razvojnog plana.

Projekt je započeo s 5 različitih višednevnih strukturnih tečajeva u kojima je devet učitelja razmjenjivalo iskustva sa kolegama iz EU, ali i stjecali nova znanja i vještine iz interesnih područja. Završni dio projekta je primjena naučenog u praksi kroz provedbu radionica sa ciljanim skupinama učenika.

27. veljače 2023. je održana velika završnica ovog projekta. Cjelodnevnim programom, kroz brojne i raznovrsne radionice obuhvaćeni su i oni učenici koji nisu do sada sudjelovali u radionicama, a projekt je predstavljen i roditeljima.

Radionice su bile raznolike; od plesnih i likovnih, izrade zdrave hrane, sportskih aktivnosti pa do radionica na kojima se uči kroz igru. Tu su i praktične radionice izrade balzama za usne te posebne radionice na kojima su učenici učili kako razumjeti svoje i tuđe osjećaje te kako se nositi s njima.

Unatoč preprekama kao što su nemogućnost putovanja zbog pandemije i kadrovske promjene unutar školskog Erasmus + tima, uspješno smo priveli naš projekt kraju. No za naše učitelje i učenike priča tu ne završava. Stečena iskustva i vještine će se nadograđivati i primjenjivati u novim nastavnim izazovima!