U okviru europskog projekta će se 24. i 25. rujna 2020. održati uvodna CARe edukacije za stručnjake iz područja mentalnog zdravlja. Edukacija će se održavati od 10:00 sati u prostorijama Gradske četvrti Retfala, Ul. Josipa Jurja Strossmayera 200..

Ova dvodnevna edukacija omogućuje upoznavanje s temeljnim načelima CARe pristupa (Comprehensive Approach to Rehabilitation) u radu s osobama sa psihosocijalnim teškoćama metodologijom koja je orijentirana k oporavku. U gotovo isključivom farmakološkom pristupu mentalnim oboljenjima u našoj zemlji, ovaj je pristup nasušna potreba o sveobuhvatnijem pristupu u radu s ovakvim osobama. Edukaciju organiziraju: Udruga Koalicija za rad s psihotraumom i mir iz Vukovara, Centar Ja kao i Ti iz Osijeka, Udruga Ludruga iz Zagreba, te Udruga Susret iz Zagreba, koje rade s osobama s psihičkim poteškoćama i nastoje uvesti inovativne pristupe i primjere dobrih praksi u tom radu.

Edukacija se odvija u sklopu projekta “Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama” u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., po pozivu: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“. Ukupni proračun projekta iznosi 1.497.924,11 kuna i u cijelosti je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Voditeljica edukacije je socijalna pedagoginja i integralna psihoterapeutkinja Radmila Stojanović Babić.

TEKST POZIVNICE...