KLASA: 112-02/22-01/7
URBROJ: 2196-1-2-22-2
Vukovar, 20. svibnja 2022.

Na temelju članka 29. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" br. 86/08., 61/11., 4/18., 96/18., 112/19. - u nastavku teksta: ZSN) privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i imovinu, Grada Vukovara raspisuje


OGLAS
za prijam u službu na određeno vrijeme

 

u Grad Vukovar, Upravni odjel za prostorno uređenje i imovinu na radno mjesto Viši stručni suradnik za obavljanje upravnih poslova prostornog uređenja i gradnje (1 izvršitelj/ica) na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci uz probni rad od 2 mjeseca, zbog povećanog opsega posla.

Služba na određeno vrijeme radi povećanog opsega posla, ne može postati služba na neodređeno vrijeme.

Kandidati moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u službu propisane člankom 12. ZSN-a i to:
• punoljetnost,
• hrvatsko državljanstvo,
• zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta,
te slijedeće posebne uvjete:
• magistar struke ili stručni specijalist građevinske, arhitektonske ili pravne struke,
• najmanje 1 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
• položen državni stručni ispit,

Uvjet magistra struke ili stručnog specijalista struke, temeljem odredbe članka 35. stavka 1. Uredbe o klasifikaciji radnih mjesta u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (″Narodne novine″ broj 74/10 i 125/14) ispunjavaju i osobe koje su po ranijim propisima stekle visoku stručnu spremu.

Osoba koja ima potrebno radno iskustvo na odgovarajućim poslovima, a nema položen državni stručni ispit, može se primiti u službu i rasporediti na radno mjesto, uz obvezu da isti položi u zakonskom roku.
Radnim iskustvom na odgovarajućim poslovima razumijeva se radno iskustvo (služba u upravnim tijelima jedinica lokalne ili područne / regionalne / samouprave, državna služba, javna služba, radni odnos kod privatnog poslodavca, samostalno obavljanje profesionalne djelatnosti u skladu sa posebnim propisima ili obavljanje poslova u međunarodnim organizacijama) ostvareno na poslovima navedenog stupnja obrazovanja (stručne spreme) i struke.

U službu ne mogu biti primljene osobe za koje postoje zapreke iz članka 15. i članka 16. ZSN-a.

Na Oglas se mogu ravnopravno prijaviti osobe oba spola. Riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje korišteni u ovom Oglasu odnose se jednako na muški i ženski rod, bez obzira jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.

Ako kandidat ostvaruje pravo prednosti kod prijma u službu po posebnom zakonu, dužan je pozvati se na to pravo u prijavi te o tome priložiti dokaz radi ostvarivanja prednosti pod jednakim uvjetima u odnosu na ostale kandidate.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s čl. 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji uz prijavu na oglas dužan/a je priložiti, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz ovoga oglasa i sve potrebne dokaze navedene na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja:
https://branitelji.gov.hr/pristup-informacijama/zakoni-i-ostali-propisi/zakoni/1052.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48. točka f. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata ("Narodne novine" br. 33/92., 57/92., 77/92., 86/92. - službeni pročišćeni tekst, 27/93., 58/93., 2/94., 76/94., 108/95., 108/96., 82/01., 94/01., 103/03., 148/13., 98/19. – u nastavku teksta Zakon), uz prijavu na oglas dužan je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje odnosno potvrdu o priznatom statusu iz koje je vidljivo spomenuto pravo, dokaz da nije koristio pravo prednosti pri zapošljavanju temeljem članka. 48 točke f. Zakona te dokaz da raniji radni odnos nije prestao uslijed skrivljenog ponašanja radnika, otkazom radnika ili sporazumom.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom ("Narodne novine" br. 157/13., 152/14., 39/18., 32/20.) uz prijavu na oglas dužan je osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta ovim oglasom, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom te dokaz o tome na koji način je prestao radni odnos.

U Gradu Vukovaru nije osigurana zastupljenost srpske nacionalne manjine sukladno članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ("Narodne novine" br. 155/02., 47/10., 80/10., 93/11., 93/11.), a pripadnici ove nacionalne manjine dužni su se pozvati u prijavi na oglas na to pravo.
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s čl. 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ("Narodne novine" br. 155/02., 47/10., 80/10., 93/11., 93/11.) uz prijavu na Oglas nije dužan dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.

Prijavu na Oglas je potrebno vlastoručno potpisati.
Prijavi na Oglas potrebno je priložiti slijedeće:
• životopis,
• presliku dokaza o državljanstvu (osobne iskaznice, putovnice ili domovnice),
• dokaz o stručnoj spremi (preslika diplome),
• dokaz o ukupnom radnom iskustvu i radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima u trajanju od najmanje jedne godine (potrebno je dostaviti dokumente navedene u točkama a) i b):
a) elektronički zapis (u slučaju da je osiguranik podnio zahtjev u elektroničkom obliku preko
korisničkih stranica Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje) odnosno potvrda o
podatcima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje
koju Zavod na osobno traženje osiguranika izdaje na šalterima područnih službi/ureda
Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje.
b) potvrda poslodavca (koja mora sadržavati vrstu poslova koju je obavljao, koja struka i stupanj
stručne spreme je zahtjevan za njih i vremensko razdoblje u kojem je kandidat obavljao
navedene poslove) ili drugi odgovarajući dokument kojim se dokazuje radno iskustvo na
odgovarajućim poslovima,
• dokaz o položenom državnom stručnom ispitu, ukoliko kandidat ima položen državni stručni ispit (preslika uvjerenja odnosno svjedodžbe),
• uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci, izvornik),
• vlastoručno potpisanu izjavu o nepostojanju zapreka iz članka 15. i članka 16. ZSN-a (izjavu nije potrebno ovjeravati - izjava se podnosi na obrascu koji je dostupan na web stranici Grada Vukovara),
• dokaz o ostvarivanju prava prednosti kod prijma u službu po posebnom zakonu.

Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti dostavlja izabrani kandidat, a prije donošenja rješenja o prijemu u službu.

Urednom prijavom smatrat će se vlastoručno potpisana prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u Oglasu.
Nepravodobne i nepotpune prijave na Oglas neće se razmatrati niti će podnositelji nepotpunih prijava biti pozvani na dopunu prijave. Osobe koje podnesu nepotpune ili nepravodobne prijave na Oglas ili osobe koje ne ispunjavaju formalne uvjete iz Oglasa, ne smatraju se kandidatima prijavljenima na Oglas, i o istome će biti obaviješteni pisanim putem.

Postupak Oglasa obuhvaća obaveznu provjeru znanja i sposobnosti kandidata. Na prethodnu provjeru mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz Oglasa.
Na web stranici www.vukovar.hr i na oglasnoj ploči Grada Vukovara biti će objavljeno vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, i to najmanje pet dana prije održavanja provjere.

Na web stranici www.vukovar.hr dostupan je opis poslova, podaci o plaći radnog mjesta koji se popunjava, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, te pravni izvori za pripremanje kandidata za tu provjeru.

Pisane prijave na Oglas podnose se u zatvorenim omotnicama s naznakom
„Ne otvaraj - Prijava na Oglas za prijam u službu na određeno vrijeme“ putem pošte na adresu:
Grad Vukovar, Povjerenstvo za provedbu oglasa – UO za prostorno uređenje i imovinu,
Dr. F. Tuđmana br. 1, 32000 Vukovar
ili se predaju neposredno na istoj adresi ured broj 1, u roku od 8 dana od dana objave Oglasa kod nadležne službe za zapošljavanje.

O rezultatima oglasa kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku, te prijavom na ovaj oglas pristaju da se njihovi osobni podatci objave na službenoj web stranici i oglasnoj ploči Grada Vukovara u svrhu objave rezultata i poziva na testiranje.

 




Privremena pročelnica

Martina Prepunić, mag. iur.


OBAVIJEST I UPUTA KANDIDATIMA

IZJAVA O NEPOSTOJANJU ZAPREKA  ZA PRIJAM