Natjecatelji Kluba dizača utega "Vukovar" po prvi put su se natjecali u Zadru, gdje je u organizaciji novoosnovanog DK "Zadar", održano ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske za natjecatelje do 20 godina.

Gotovo svi natjecatelji KDU "Vukovar" su starosti do 20 godina i mlađi, te su se sa pravom očekivale dobre vijesti sa ovog natjecanja "po mjeri" naših mladih "dizalica".

Svoju vrijednost su pokazali na sportskom podiju, osvojivši ukupno 31 odličje i to 18 zlata, 8 srebra i 5 bronci.

Prvaci Hrvatske sa osvojena po 3 zlata (trzaj, izbačaj i biatlon) su : Mia Štefanek do 45 kg., Dunja Kapidžić do 81 kg., Stefan Macut do 61 kg., Saša Turukalo do 67 kg., Nikola Todorović do 81 kg. i David Todorović do 102 kg.

Stepenicu niže na pobjedničkom postolju s po 3 osvojena srebra su Tanja Turukalo do 71 kg. i Maja Kell do 76 kg., 2 srebra i broncu, osvojila je Nataša Dermiček do 59 kg., dok su 3 bronce pripale Mandi Braje do 71 kg. Elena Štefanek je osvojila 1 broncu i dva četvrta mjesta do 76 kg. a bez odličja su ostali Minja Turukalo do 55 kg. koji je četvrti i Bruno Prokop do 81 kg. koji je šesti.

Nakon ovih pojedinačnih ostvarenja, nije bilo sumnje da će od 4 ponuđena pehara na osvajanje, većina završiti u Vukovaru a pripali su Klubu dizača utega "Vukovar" kao ovogodišnjim ekipnim prvacima Hrvatske u ženskoj i muškoj konkurenciji i Nikoli Todoroviću kao apsolutno najboljem natjecatelju.

Zahvaljujemo se Gradu Vukovaru i Zajednici sportskih udruga, koji su nam omogućili odlazak na ovo natjecanje, bez čije pomoći ne bi bilo niti ovih rezultata!

Čestitke svim našim natjecateljima na novom sportskom uspjehu , kao i dostojnom predstavljanju svog kluba i svog Grada Vukovara!

Uprava kluba