×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-06-02/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-06-02/02

U tijeku je akcija kojom se želi prikupiti milijun potpisa za osnivanje "Regionalne komisije koja treba utvrditi činjenice o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava počinjenim na području nekadašnje SFRJ od 1991. do 2001. godine" (skraćeno REKOM).
Organizatori ističu kako je REKOM građanska inicijativa koja je pokrenuta od strane preko 600 organizacija, a kampanju su podržali predsjednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić, Skupština Crne Gore, Europska komisija i Europski parlament, kao i brojne javne osobe u regiji.
Prikupljanje potpore građana započelo je 26. travnja ove godine, provodi se u više od 150 gradova širom Hrvatske i regije i do sada je podržalo oko 300.000 ljudi. Od samih početaka inicijative, pa tako i tijekom kampanje u Vukovaru, podršku za osnivanje REKOM-a svojim potpisom dao i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, zamjenici gradonačelnika Željko Pinjuh i Danijela Stanković, u nazočnosti Katarine Kruhonja iz Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek i Ljiljanom Gerecke iz Europskog doma Vukovar.

{gallery}vijesti/2011-06-02/02{/gallery}