×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-06-28/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-06-28/01

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, u Zagrebu je održana završnica projekta Ponos Domovine – natjecanja učenika srednjih škola u poznavanju tema vezanih za Domovinski rat, hrvatsku povijest, zemljopis, kulturu i umjetnost, te u 5 sportskih disciplina.Projekt je pokrenula i organizirala braniteljska zadruga Studium iz Zagreba,uz pokroviteljstvo predsjednika Hrvatskog Sabora gosp. Luke Bebića.
U završnicu se, nakon kvalifikacijskog i polufinalnih natjecanja, plasiralo 9 ekipa po 3 člana iz Varaždina,Pregrade,Splita,Biograda,Širokog Brijega, te po dvije ekipe iz Zagreba i Vukovara.
Vukovar su ponosno predstavljali učenici Ekonomske škole Vukovar:Josip Podunajec, Leon Špiljar i Petar Džaja u ekipi „Grom“, te Kristijan Krajinović, Marinko Margarin i Mateo Jurčan u ekipi „Vučedol“.
Nakon pojedinačnog rješavanja testa znanja od 60 pitanja, te ekipnih rezultata iz sportskih disciplina: trčanja na 60 metara, skoka u dalj, pucanja iz zračne puške, pikada i leteće kuglane pobjedu je odnijela ekipa „Pauci“ iz Splita s 388 bodova, dok je izvrsno drugo mjesto pripalo ekipi „Grom“ iz Vukovara sa svega 2 boda manje. Treće mjesto je osvojila ekipa XI. zagrebačke gimnazije, a druga vukovarska ekipa „Vučedol“ osvojila je 7.mjesto.
Tijesan konačni rezultat pokazatelj je izjednačenosti i dobre pripremljenosti svih sudionika, pri čemu je malu prevagu odnijelo iskustvo pobjedničke ekipe,budući su oni ove godine maturirali u splitskoj IV. gimnaziji, dok su naši „ekonomci“ učenici drugog i trećeg, a Mateo Jurčan, najmlađi sudionik finalnog natjecanja, učenik je prvog razreda.
Proglašenje pobjednika i dodjela vrijednih nagrada održana je na Medvedgradu, na Oltaru Domovine, 25. lipnja, kao dio proslave Dana državnosti koju su organizirali Hrvatski branitelji grada Zagreba.Svečanost je svojim skladnim pjevanjem, mladošću i ljepotom uveličao zbor Ekonomske škole Vukovar pod ravnanjem profesorice Sanje Matičić, koji je dan ranije sudjelovao i na otvaranju izložbe učeničkih likovnih i literarnih radova na temu Domovinskog rata, u vestibulu Glavnog kolodvora u Zagrebu.
Ravnatelj Ekonomske škole Vukovar, profesor Ivan Penava, je istaknuo da su naši učenici , ne samo zbog sudjelovanja na natjecanju državne razine nego i zbog truda, poštenja i entuzijazma s kojim su prihvatili ovaj projekt, na ponos i školi i gradu Vukovaru.Time su pokazali da Domovinski rat i značaj Vukovara u Domovinskom ratu mlade generacije neće zaboraviti, već će ga s ponosom i zahvalnošću isticati.Posebno ga je razveselila i činjenica da su se u konkurenciji s gimnazijskim ekipama naši učenici ravnopravno borili, te su se pokazali fizički najspremniji jer su bili uvjerljivo najbolji u sportskim disciplinama.
Na kraju, uz čestitku pobjednicima i svim sudionicima , želimo našem zboru i natjecateljima vesele praznike i zasluženi odmor tijekom ljeta.
Tomislav Lešić, prof.

{gallery}vijesti/2011-06-28/01{/gallery}