×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-08-16/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-08-16/02

Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar 12. kolovoza 2011. organiziralo je kao aktivnost u projektu «Golubica – poludnevni boravak osoba s mentalnom retardacijom» financiranom od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, jednodnevni izlet članovima svojih klubova ''Golubica'' i ''Golubići'' u Kopački rit.

Zajedno sa roditeljima te zaposlenicima i volonterima Društva krenuli su put Kopačkog rita gdje smo vožnjom turističkim brodom imali priliku vidjeti i uživati svu ljepotu ovog dijela parka prirode, a ljubazni vodič nas je upoznao sa nekim karakteristikama parka prirode, o bogatstvu vode, biljnog i životinjskog svijeta. Poslije vožnje brodom put nas je vodio do kompleksa dvorca Tikveš koji je smješten unutar šume i perivoja gdje smo mogli čuti zanimljive priče o životu životinja te neke podatke o povijesnim događanjima u ovom dijelu Baranje. U sklopu programa prikazan nam je poučan film o biljnom i životinjskom svijetu u Kopačkom ritu. Kako i priliči na kraju ovakvih aktivnosti, zaslužen odmor, te međusobno bolje upoznavanje sudionika izleta dogodio se u restoranu ''Kopika'' na lijevoj obali Drave u Osijeku gdje se svih 50-ak izletnika okrijepilo ručkom i osvježavajućim napitcima.

Puni dojmova sa prekrasnog izleta sudionici su izrazili svoje želje za ponovnim sličnim susretom koji bi doprinio boljem međusobnom upoznavanju i zbližavanju roditelja i članova klubova te zaposlenika i volontera.

{gallery}vijesti/2011-08-16/02{/gallery}