Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar 25. kolovoza 2011. provodeći aktivnost u projektu «Golubica – poludnevni boravak osoba s mentalnom retardacijom» financiranom od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, bilo je na jednodnevnom izletu članova svojih klubova ''Golubica'' i ''Golubići'' u Orahovici na jezeru.

Zajedno sa roditeljima te zaposlenicima i volonterima Društva boravilo se jedan dan na izletu u Orahovici, gdje smo iskoristili priliku uživali u ljepoti ovog dijela parka prirode Papuk. Naime, u podnožju Papuka ispod zidina Ružice grada nalazi se prekrasno uređeno umjetno jezero. Gledajući sa obronka Papuka, jezero izgleda kao kap vode na dlanu, omeđeno sa strmim obalama sa tri strane, okruženo sa šumarcima i prekrasnim travnatim površinama samo potvrđuje kako se priroda može koristiti za dobrobit svih.

Pored ove ugode za oči i čistog planinskog zraka za pluća, nas 40-ak je kupajući se u jezeru našlo osvježenje na ovoj velikoj vrućini. Velika radost svih nas bila je i zbog toga što smo kao pravi turisti mogli izaći iz bistre i hladne vode te odmah na obali svi zajedno ručati i osvježiti se napitcima, a poslije toga, malo odmorili pa opet u vodu. Na žalost, što je lijepo kratko traje (ali se dugo pamti) pa smo u kasnim poslijepodnevnim satima, puni lijepih dojmova, krenuli put Vukovara, jer sutra je radni dan, provedba planova ne smije doći u pitanje.

{gallery}vijesti/2011-08-26/01{/gallery}