×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: D:\web-privremeno\images\stories\vijesti\2011-08-28\01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-08-28/01

Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar - Golubica, želeći poboljšati kvalitetu življenja osoba s mentalnom retardacijom, projektom pod nazivom „Golubica - 20 godina poslije" 17. rujna 2011. godine, okupit će 300-tinjak osoba iz 30-ak Udruga iz cijele Republike Hrvatske na sportski susret Udruga članica Hrvatskog saveza udruga osoba s mentalnom retardacijom. Ovakvim susretima omogućuje se i međusobno upoznavanje i razmjena iskustava roditelja i stručnih djelatnika iz različitih krajeva Republike Hrvatske, vezano uz problematiku osoba s mentalnom retardacijom. Projekt «Golubica - 20 godina poslije» pridonosi praktičnoj implementaciji načelnih opredjeljenja RH o posebnoj skrbi o osobama s invaliditetom, a koja su načela posebno prepoznatljiva u odredbama Ustava RH i Nacionalnoj strategiji jedinstvene politike za osobe s invaliditetom.

- Subota 17.09.2011.

- do 10,00 sati dolazak sudionika (mjesto okupljanja - radnički dom u Borovu naselju, Blage Zadre 2),
- 10,00 sati pozdravna riječ sudionicima (pokrovitelji, domaćin,...),
- 10,20 sati sportska takmičenja (elektronski pikado, viseća kuglana, karike),
- 14,00 sati podjela priznanja, zajednički ručak, zabavni program, (restoran Dom),
- obilazak Vukovara (individualno - osiguran „vodič", neće biti organizirano).

Smatramo da ova manifestacija ima veliki značaj za Grad Vukovar a i za Vukovarsko-srijemsku županiju, pa je danas petak 26.08.) u prostoru Društva održan radni sastanak sa Vukovarskim predstavnicima mladih članova Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske socijalno liberalne stranke, Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević i Socijaldemokratske partije. Gosti su upoznati sa projektom, i svi su pozdravili ideju da volonterski pomognu provedbu istoga, sudjelovalo bi 20-ak volontera čiji bi zadatak bio pružanje svekolike pomoći gostima iz drugih gradova lijepe naše.

{gallery}vijesti/2011-08-28/01{/gallery}