Konferencija imaju za cilj okupiti dionike koji se bave glazbom kako bi se promovirala kultura i umjetnost u multi-etničkim zajednicama Balkana i inicirala nova partnerstva između organizacija i dionika koji se bave kulturom na Balkanu i u zemljama EU, kako bi se spojila i povezala iskustva svih uključenih regiona i omogućilo umrežavanje, razmjena i ostvarivanje nove suradnje, novih projekata na području kulture i umjetnosti.

Konferencija će ponuditi prostor za diskusije eksperata i ostalih sudionika o aktuelnim pitanjima u oblasti glazbe i kulture svih dionika, a kulturni i glazbeni operateri će imati priliku predstaviti svoj rad i svoje projekte. Kao dio konferencije održaće se i sajam glazbenih projekata ali i koncert mladih, talentovanih glazbenika iz zemalja partnera na projektu, kako bi predstavili svoj talenat i potencijal regiona.

Na Konferenciji će sudjelovati NGO aktivisti, predstavnici institucija i jedinica lokalne samouprave, mladi glazbenici i promotori iz Njemačke, Srbije, Makedonije, Hrvatske, te eksperti iz šireg regiona aktivni na području organiziranja i provedbi kulturnih glazbenih događanja u Albaniji, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini.

Projekt „Music without borders" (Glazba bez granica), provodi se u partnerstvu s nositelj projekta Kultur Aktivom iz Dresdena, Njemačka i partnerima Generatorom iz Vranja, Srbija i Taksiratom iz Skopja, Makedonija kroz financijsku potporu Europske unije kroz IPA Regionalni program (http://sites.google.com/site/ipa129799/255905)

Konferenciju su podržali Javna ustanova u kulturi – Hrvatski dom, Grad Vukovar i Vukovarsko srijemska županija.

mwb-logo2