{gallery}2016/06/01/02{/gallery} Hrvatska je imala priliku biti domaćin Europskog prvenstva u powerliftingu po GPA pravilima. U Zadru je od 27. do 29. svibnja održano najjače kontinentalno natjecanje powerliftera koji se natječu po pravilima GPA federacije.

Powerlifting klub Adamas i naš grad dostojno je predstavljao Stevan Blagojević. Stevan je nastupio u kategoriji do 90kg, teens2 uzrasta. S čučnjem od 205kg, potiskom s klupe (bench pressom) od 105kg te s nevjerovatnih 240kg u mrtvom dizanju naš Stevan osvojio je zlatnu medalju. U ukupnom poretku teens kategorija Stevan je osvojio srebrnu medalju. No, nadasve veseli rezultat u mrtvom dizanju od 240kg što je novi svjetski rekord u njegovoj kategoriji.

Perspektivni lifter iz Adamasa velika je nada hrvatskog powerliftinga. Nadamo se da će uspješnost rezultata nastaviti i na slijedećem natjecanju u Bjelovaru i da će mu se pridružiti i ostali klubske kolegice i kolege. A vrhunac sezone očekuje se na Svjetskom prvenstvu koje će se u rujnu održati u Srbiji gdje ekipa iz Adamasa namjerava krenuti u nove pobjede.