{gallery}2016/06/20/01{/gallery} Mladi članovi kluba dizača utega "Vukovar", imali su veoma uspješan nastup na ovogodišnjim Prvenstvima Hrvatske za mlađe kadete i kadete, održanom 18.lipnja u Dražicama.
Odlukom Hrvatskog dizačkog saveza a radi smanjenja troškova, ova dva natjecanja su održana zajedno, te je to bila prilika za kvalitetne natjecatelje, mlađe od 15 godina, da se "okite" odličjima namijenjenim najboljima u obje starosne konkurencije.
Odličja su se osvajala za svaku dizačku disciplinu (trzaj, izbačaj i biatlon),te je postojala mogućnost osvajanja i do 6 odličja.
Takva mogućnost išla je u prilog mladim članovima KDU "Vukovar", koji su na ovom natjecanju uspjeli osvojiti ukupno 27 novih odličja, od toga 24 zlatna, tri pehara , postaviti 8 novih državnih rekorda i dokazati, da u mlađim uzrasnim kategorijama nemaju premca Hrvatskoj !

ŽELJKA MILJKOVIĆ je sa svojih 8,5 godina, najmlađa dizačica u Hrvatskoj i prvakinja Hrvatske do 44 kg. sa rezultatom od 56 kg. (23 kg. trzaj i 33 kg. izbačaj) uz osvojenih 6 zlatnih odličja, primila je i pehar namijenjen najmlađoj natjecateljici, kojim se nije zadovoljila, te je osvojila još i onaj namijenjen najuspješnijoj natjecateljici do 15 godina, proglašenoj po Sinclair bodovima (odnos ostvarenog rezultata i tjelesne težine).

BARBARA TOPOLOVEC je do 63 kg. prvakinja Hrvatske sa rezultatom od 70 kg. (30+40) sa 6 osvojenih zlatnih odličja.

HERMANA DERMIČEK je do 69 kg. prvakinja Hrvatske sa rezultatom od 128 kg. (55+73) u obje starosne konkurencije i osvojila je 6 novih zlatnih odličja a rezultati u izbačaju od 73 kg. i biatlonu od 128 kg. su novi državni rekordi za uzrast U15, U17 i U20, što je 6 novih državnih rekorda.

Nakon ovih sjajnih rezultata, nije bilo dileme, da će i pehar namijenjen apsolutno najuspješnijoj natjecateljici , put Vukovara u vitrinu HERMANE DERMIČEK !

ANA CRNJAC je u kategoriji +69 kg. sa rezultatom od 111 kg. (48+63) osvojila 6 zlatnih odličja i postavila novi državni rekordi u izbačaju sa 63 kg.

ZDENKO PROKOP se u kategoriji do 77 kg. sa rezultatom od 167 kg. (77+90), plasirao na stepenicu niže od svojih klupskih kolegica, te je osvojio 3 srebrena odličja za uzrast kadeta.

Čestitke svim natjecateljima KDU "Vukovar" na ostvarenim rezultatima , koji još dobivaju na težini ako znamo, da je radi smanjenja troškova, natjecanju prethodilo noćno putovanje u Dražice !