{gallery}2016/09/20/04{/gallery} Hrvatska kadetska Reprezentacija u dizanju utega, predvođena Izbornikom Boškom Čavkom i trenerom Milanom Kordićem, nastupila je na Europskom Prvenstvu za natjecatelje do 15 godina, održanom od 10-17.09.2016. u gradu Nowy Tomysl u Poljskoj.
Na ovoj smotri najboljih mladih dizača utega, nastupilo je ukupno 320 natjecatelja iz 33 zemlje.
U dresu sa hrvatskim Grbom, uspješno su nastupile su mlade članice Kluba dizača utega "Vukovar"
Lucija Gračanin i Ana Crnjac.

LUCIJA GRAČANIN je nastupila u kategoriji do 63 kg. i ostvarila rezultat od 110 kg u biatlonu uz 49 kg. u trzaju i 61 kg. u izbačaju, što su njeni osobni rekordi a bili bi i novi držani rekordi da nije radi boljeg plasmana išla u višu kategoriju od svoje prirodne do 58 kg., tako da će imati priliku na sljedećem natjecanju uz ponovljen ovaj rezultat, upisati nove državne rekorde.
Ovim rezultatima Lucija je ostvarila plasman na sedmo mjesto u Europi u sve tri dizačke discipline.

ANA CRNJAC je nastupila u kategoriji +69 kg. i ostvarila rezultat od 118 kg. u biatlonu uz 53 kg. u trzaju i 65 kg. u izbačaju i tijekom natjecanja 4 puta pomjerala granice državnih rekorda za uzrast U15 i to u trzaju sa 53 kg., izbačaju sa 65 kg. i biatlonu sa 116 i 118 kg.
Ovim rezultatima Ana je osvojila sedmo mjesto u Europi u izbačaju i osma mjesta u trzaju i biatlonu.

Čestitamo našim Reprezentativkama na uspješnom nastupu i ostvarenim planiranim plasmanima među prvih deset u Europi, kao i na primjerenom ponašanju na i izvan natjecanja !

Zahvaljujemo se Gradu Vukovaru, ŽVS i vukovarskim privrednim subjektima "Komunalcu",
"Vupiku" i "Tehnostanu", koji su nam pomogli u realizaciji putovanja u Poljsku !

Uprava KDU "Vukovar"