{gallery}2016/11/16/04{/gallery} Kao što je poznati futsal magazin spomenuo ranije, sport u Vukovaru je doživio renesansu. Jako je teško opisati riječima ono što se sinoć događalo u Sportskoj dvorani Borovo.

Pred više od 400 gledatelja odigrana je utakmica između MNK Bata Borovo i MNK Vinkovci koja je završila pobjedom gostiju 11:9. Utakmica je obilovala prelijepim potezima, akcijama, golovima. Domaći su gubili 0:3 poslije samo nekoliko minuta igre da bi se preko Miljkovića, Bratića te autogolom vratili na 3:3 za još kraći period.
Rezultatski priključak se održavao kroz utakmicu sve do pred kraj kada su gosti pokazali zašto i jesu lideri prvenstva te se odvojili na 11:7 nekoliko minuta do kraja. Na kraju golovima, Maleckog i Bjelovića rezultat je smanjen te je glasio 9:11 za MNK Vinkovce.

Koliko se pozitivnih vibracija podiglo oko nove malonogometne ekipe Bata, govori da je ovo do sada uvjerljivo najveća posjeta na drugoligaškim terenima. Oko 60ak gostujućih navijača koje je su osiguravale snage MUP-a PP Vukovar su pjevali i podržavali svoju ekipu kroz cijelu utakmicu te oko 400-tinjak domaćih navijača koji unatoč negativnom rezultatu nisu prestajali davati potporu igračima Bate.

Na kraju su obje ekipe dobile zasluženi pljesak od mnogobrojne publike. Nisu ni izostali pozitivni komentari od strane sudaca i delegata oko organizacije, navijanja te same utakmice koja je prošla krajnje korektno od obje ekipe.

MNK Bata Borovo se trenutačno nalazi na 7. mjestu sa jednim osvojenim bodom iz tri utakmice. Sljedeća utakmica je u ponedjeljak 21.11.2016. u Novoj Gradišci kod ekipe MNK NG.