{gallery}2016/11/15/06{/gallery} Završno natjecanje u powerliftingu ove godine pod podrškom Hrvatske powerlifting organizacije - udruženja powerliftera Hrvatske, "Prvenstvo Hrvatske 2016." održat će se u Zagrebu. Zagreb gaji tradiciju okupljanja najjačih muškaraca i žena Hrvatske uoči Božića, još od 2010. godine i ovim natjecanjem nastavljamo u glavnom gradu Hrvatske.

"Prvenstvo Hrvatske 2016." održat će se 3. i 4. prosinca. Natjecanje je otvorenog karaktera te su se osim članova klubova Hrvatske powerlifting organizacije mogli prijaviti i timovi i pojedinci. Prijavljeno je iznad očekivanja ukupno 115 natjecatelja koji će se kroz dva dana natjecati u powerliftingu, bench pressu, push&pullu i mrtvom dizanju.

Lista prijavljenih natjecatelja: http://hpo-powerlifting.hr/prijavljeni_ph2016.php

Video najava natjecanja: https://www.youtube.com/watch?v=9fmNOsqyTQc

Iz Vukovara u Zagreb na Prvenstvo dolaze natjecatelji dva kluba: PLK Adamas i PLK Vukovar koji će se uz svoje kolege i konkurente iz 11 klubova iz cijele Hrvatske boriti za pojedinačne plasmane kao i za klupske boje.

Za PLK Adamas će u troboju snage (full power), glavnoj disciplini powerliftinga, prvog dana natjecanja 3.12., nastupiti: Tea Stojšić, Morana Grganić, Ana Maslov, Željko Đitko i Bernard Malnar dok će u push&pullu, drugi dan, nastupiti Zoran Lovrić i Tea Stojšić, svjetska rekorderka u powerliftingu.

Za PLK Vukovar, drugog dana natjecanja 4.12., u bench pressu nastupit će Miroslav Vlačinić a u push&pullu: Slađana Gulić, Šćefan Čelovski, Marko Korolija, Aleksandar Lukić, Željko Krasulja, Miroslav Vlačinić i Željimir Korolija.

Grad Vukovar s ponosom se može pohvaliti odzivom svojih powerliftera na najvažnije natjecanje ove sezone u Hrvatskoj powerlifting organizaciji čije je sjedište u Vukovaru.