U Slavonskom Brodu je 26.03. održano 1. kolo kvalifikacija za Kup i prvenstvo Hrvatske u Slobodnom i Obaveznom programu ženske sportske gimnastike.

Vukovarske gimnastičarke su se vrijedno pripremale za natjecateljsku sezonu, kako tijekom zimskim pripremama, tako i nakon njih. U svim ekipama je bilo promjena u sastavu i dosta toga je trebalo uskladiti prije početka natjecateljske sezone.

Gimnastički klub Vukovar je u Slobodnom programu imao samo jednu predstavnicu, Moniku Zovko. Monika je uspješno odradila cijelo natjecanje i na sve četiri sprave prikazala stabine vježbe. Na posljednjoj spravi- tlu, je imala malu nezgodu u posljednjoj dijagonali, gdje je posljednji akrobatski element nezgodno doskočila. Nadamo se da će nastala ozljeda brzo biti sanirana i da će se Monika uspjeti dobro spremiti za slijedeće kolo. Moniki je ovo bio prvi nastup u kategoriji juniorki osvojila je prvo mjesto.

U Obaveznom programu GK Vukovar imao je predstavnice u kategorijama kadetkinje, mlađe juniorke, juniorke i mlađe seniorke.
Kadetkinje – pojedinačno: 1. Hana Antunić,3. Angelina Cvetković, i 4. Ana Vuk
Mlađe juniorke – ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Atina Simić, 6. Petra , Kolarić 10. Maja Marković, 12. Lana Antunić, 13. Ana Kuzmanović i 15. Ela Andrašević
Juniorke-ekipno 1. mjesto, 1. Valentina Mrkonja, 2. Maja Kell, 3. Tanja Turukalo, 4. Vita Panza, 8. Melani Grganić i 9.Nika Budim
Mlađe seniorke- ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Miljana Poznanović, 3.Ela Vojtkiv, 4. Aurora Ristović, 8. Nikolina Velikić i 12. Petra Petričević
Nakon odrađenog natjecanja, bilo je dosta posla oko zbrajanja osvojenih odličja i u konačnici to izgleda ovako: 1 zlato pojedinačno u Slobodnom programu, 3 zlata ekipno i 4 zlata, 1 srebro i 3 bronce pojedinačno. Treneri i uprava su više nego zadovoljni ostvarenim rezultatima i vrlo ponosni na sve članice GKV koju su na 1. kolu predstavljale svoj klub i grad Vukovar.