×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/05/14/06
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/05/14/06

Povodom proslave stote obljetnice postojanja i rada Hrvatski veslački klub Vukovar održao je 11. svibnja u 18 sati svečanu sjednicu u Hrvatskom domu Vukovar. Uz brojne generacije klupskih djelatnika, vukovarskih veslačica i veslača, svečanosti su se odazvali i sjednicu uveličali brojni gosti i uzvanici, među kojima su bili ministar branitelja Predrag Fred Matić, istodobno i izaslanik dr. Ive Josipovića, predsjednika RH i pokrovitelja manifestacije, ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, zamjenici gradonačelnika Vukovara Željko Pinjuh i Danijela Stanković, dopredsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Goran Bošnjak, dopredsjednik Hrvatskog veslačkog saveza Juraj Gamulin. Posebnu pozornost zaslužio je svojim dolaskom i Vukovarac Damir Martin, član proslavljenog hrvatskog četverca koji je na svečanost u rodni grad stigao s ocem Borisom, također nekadašnjim vukovarskim veslačem.

Predsjednik HVK Vukovar dr. Siniša Šijanović obraćajući se sudionicima svečanosti podsjetio je na povijesnu osnivačku sjednicu održanu 11. svibnja 1912. u dvorani tadašnje gradske igračnice Hotela Grand kao i na utemeljitelja i prvog klupskog predsjednika Artura Manča.

Predsjednik Šijanović je naglasio sva najznačajnija razdoblja u bogatoj povijesti vukovarskog veslanja, poput izgradnje Veslačkog doma 1924. godine, uništenog 1991. godine tijekom bitke za Vukovar ali danas posve obnovljenog na ponos kluba i grada čije ime s ponosom nosi. Spomenuo je aktualni predsjednik HVK Vukovar i prigodnu monografiju kluba, čiji je i autor, koja je objavljena kako bi se od zaborava zauvijek sačuvali brojni događaji, zaslužni veslački djelatnici, veliki rezultati vukovarskih veslačica i veslača te posebno imena 32 člana HVK Vukovar koji su tijekom Domovinskog rata položili svoje živote na oltar domovine.
-Hrvatski veslački klub Vukovar dao je veliki doprinos u procesu povratka tijekom mirne reintegracije, a na njihove kvalitetne rezultate koje postižu i danas, izuzetno smo ponosni-rekao je Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara čestitajući rođendan.
Sjednicu je vodio Miroslav Škoro, o klupskoj povijesti detaljno je govorio Vedran Mlikota, a u kulturno-zabavnom programu sudjelovali su pjevački zbor Osnove glazbene škole OŠ Dragutina Tadijanovića pod ravnanjem Maje Dretvić i Branko Čulić-Vukovarac.

{gallery}2012/05/14/06{/gallery}