U subotu je u Vukovaru na Trgu Republike Hrvatske započela kampanja" Zajedno za Hrvatsku bez mina". Kampanju je pokrenuo Invalidski odbojkaški klub „Zagreb" u suradnji sa Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata, HCR-om i Zakladom Hrvatska bez mina, a ima za cilj ukazati na probleme miniranog i minski sumnjivih prostora te na posljedice od zaostalih mina.

Ekipe Invalidskog odbojkaškog kluba "Zagreb" i Kluba sjedeće odbojke "Vukovar" odigrale su utakmicu na posebno postavljanom terenu na središnjem gradskom trgu. Odbojkašima se priključio i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji je sa par prigodnih riječi označio početak kampanje. Članovi Udruge specijalne policije izložili su pirotehničku opremu i primjerke minsko eksplozivnih sredstava. Građani su iz prve ruke mogli doznati što je napravljeno na području razminiranja, planove za budućnost i koja su područja još uvijek nerazminirana.

Program je vodila ratna izvjestiteljica Hrvatskog radio Vukovara Alenka Mirković Nađ.

Kampanja će se provoditi do kraja kolovoza u više gradova diljem Hrvatske. Sljedeća akcija je u srijedu 24. svibnja u Zagrebu na Trgu bana Jelačića.

Više o kampanji na www.iok-zagreb.hr

Photo-Damir Kasap/Grad Vukovar

{gallery}2012/05/21/07{/gallery}

{gallery}2012/05/21/04{/gallery}