{gallery}2014/03/18/01{/gallery} Grad Vukovar je bio domaćin dvodnevnog Pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u gađanju zračnim oružjem: zračnom puškom i pištoljem za seniore i seniorke te V. kola 1.A i 1.B Hrvatske lige.
Na natjecanju sudjelovalo oko 250 najboljih strijelaca Hrvatske. Na disciplini zračna puška natjecatelji su bili iz 49, a na pištolju iz 22 kluba iz cijele Hrvatske. Među njima je bila i nositeljica brončane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, Snježana Pejčić, Junior Borna Petenjak koji je u Moskvi osvojio kvotu za predstojeće Olimpijske igre mladih u Kini, te Ivana Bakić iz Koprivnice.
Prvenstvo koje se po prvi put organiziralo u našoj županiji je povjereno Streljačkom Savezu Vukovarsko-srijemske županije, a otvorio ga je župan Božo Galić. Dobrodošlicu i „dobro oko" svim je natjecateljima u ime Grada Vukovara zaželio gradonačelnik Željko Sabo.

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u gađanju zračnim oružjem: puškom i pištoljem za seniore i seniorke i petog kola 1.A i 1.B Hrvatske lige, održanom proteklog vikenda u Vukovaru, titulu prvaka države u gađanju zračnom puškom osvojio je Gorša Petar, član Dalmacijacementa iz Solina, a kod žena Tanja Perec iz Varaždina.

U disciplini zračni pištolj, titulu prvaka države ponio je Leon Luka Čelić iz Osijeka, a kod žena Vlatka Pervan iz kluba Končar iz Zagreba.

Tekst preuzet s službene stranice Hrvatskog radio Vukovara