{gallery}2014/03/18/02{/gallery} Nesvakidašnji događaj i praznik nogometa u Vukovaru 17. ožujka 2014. godine zahvaljujući vodstvu i nogometašima splitskog Hajduka. Unatoč radnom danu (ponedjeljak) i početku utakmice (13 sati) na Gradskom stadionu okupilo se 1.200 gledatelja koji su na prekrasnom proljetnom suncu pratili prijateljski dvoboj.
Prije prvog zvižduka suca Dražena Pejića održana je mala svečanost. U znak sjećanja na nogometni susret direktor HNK Vukovar 1991 Tomislav Čorak i predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić razmijenili su darove (službeni plakat „Vukovar-mjesto posebnog pijeteta" kojim je obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. u 2013. godini i hajdučki dres s potpisima svih trenera i nogometaša).
Uz bučno navijanje Torcide za „bile", ali ništa manje i za Vukovar, domaći nogometaši već u samom otvaranju utakmice dolaze u vodstvo. Sjajnim driblinzima Nikša Petrović prošao je lijevom stranom i uposlio Sašu Šest koji HNK Vukovar dovodi u vodstvo. Imali su gosti priliku stići do izjednačenja nekoliko puta u prvom poluvremenu, ali je sjajni vratar Toni Maslov spašavao svoja vrata. Splićani su propustili realizirati i dosuđeni jedanaesterac. U drugom dijelu utakmice Vukovarci su izveli sjajnu kontru iz koje je zgoditak postigao Ivan Plum na dodavanje Mladena Križanovića. Do kraja utakmice Hajduk je uspio smanjiti zgoditkom Balića s bijele točke što je bio i konačni rezultat dvoboja.
VUKOVAR 1991 – HAJDUK 2:1 (1:0)

Vukovar. Gradski stadion.

Gledatelja 1200.

Sudac Dražen Pejić (Vukovar).

Strijelci: 1:0 Šest (2), 2:0 Plum (64), 2:1 Balić (79, 11m).

VUKOVAR 1991: Maslov, Glamočak, Jajetić, Majtanić, M. Lacić, Matić, Tomić, Ivanda, Šest, Petrović, Plum. Još su igrali R. Lacić, Vuković, Križanović, Škarica, Korolija, Filić, Ivančević, Barišić.

HAJDUK: Letica, Mikanović, Bosančić, Nižić, Vasilj, Baturina, Balić, Ahmedi, Vlašić, Bencun, Basha. Još su igrali Šimić, Deanović, Mastelić, Prce, Žile.