{gallery}2015/01/26/03{/gallery}U organizaciji Zajednice športskih udruga grada Vukovara u Vukovaru su proglašeni najbolji sportaši grada Vukovara za 2014. godinu.

Za perspektivnu sportašicu, Grada Vukovara u protekloj godini proglašena je Katarina Bataković iz Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar. Posebno priznanje u ovoj kategoriji uručeno je Luciji Tica iz Ženskog rukometnog kluba „Vukovar".
Perspektivnim sportašem proglašen je Neven Radojević iz Hrvatskog rukometnog kluba „Borovo" . Posebna priznanja u ovoj kategoriji dodijeljena su Dominiku Kajba iz Hrvatskog košarkaškog kluba „Vukovar", Aleksandru Ravkiću iz Košarkaškog kluba „Borovo" i Alenu Rubčiću iz Karate kluba „Vukovar 91". Posebno priznanje dodijeljeno je i Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar.
Stručna komisija je za sportašicu grada Vukovara 2014. godine proglasila Martinu Stojšić iz Kluba dizača utega „Vukovar". Posebna priznanja u ovoj kategoriji uručena su Dragani Bjelić iz Gimnastičkog kluba „Vukovar" i Samanti Karaula iz Karate kluba „Vukovar 91".
Stručna komisija je za sportaša grada Vukovara 2014. godine proglasila Filipa Poturovića iz Boksačkog kluba „Borovo". Posebno priznanje u ovoj kategoriji uručeno je i Haraldu Brandtu iz Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar".
Stručna komisija je odlučila kako je športska ekipa Vukovara za 2014. godinu Ženski odbojkaški klub „Vukovar". U istoj kategoriji posebna priznanja dodijeljena su Klubu dizača utega „Vukovar" i Gimnastičkom klubu „Vukovar „.
Svečanost održanu u Hrvatskom domu Vukovar uveličali su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, koji su pobjednicima uručili prigodna priznanja.
-Šport u gradu Vukovaru snosi sve posljedice teškog stanja u kojem se nalazimo. Međutim, u svojim prvim koracima u obnašanju vlasti dali smo do znanja da ćemo nastaviti ulagati u šport, posebno za mlade i rekreativce. Moramo biti svjesni svojih mogućnosti, odrediti prioritete i do kvalitete dolaziti kroz masovnost. Vrijeme pred nama je vrlo izazovno, a uspjet će najuporniji i najspremniji. Želim Vam puno uspjeha i osvojenih medalja u 2015. godini - naglasio je u svom pozdravnom obraćanju športašima i čelnicima športskih klubova gradonačelnik Ivan Penava i najavio završetak novih športskih sadržaja kao što su trim staza i vježbalište u Adici, plivalište u Borovo Naselju te športsku dvoranu u sklopu Ekonomske škole u Vukovaru, koji će zasigurno obogatiti športsku scenu u gradu Vukovaru.