{gallery}2015/03/09/02{/gallery} U organizaciji Kluba dizača utega "Vukovar", a povodom drugog Rođendana kluba i Dana žena, održano je međunarodno "OTVORENO PRVENSTVO GRADA VUKOVARA" u dizanju utega za mlađe uzrasne kategorije natjecatelja.
Na ovom značajnom sportskom nadmetanju, učešće su uzeli mladi dizači utega iz zemalja u okruženju, Bugarske, Srbije i Mađarske i hrvatskih klubova.
Natjecatelje je pozdravio Dogradonačelnik Grada Vukovara, gospodin Marijan Pavliček, izrazio zadovoljstvo što se sve više djevojaka bavi ovim do nedavno "muškim sportom" i poželio im uspješan nastup.
Organizator natjecanja je (iako raspolaže sa skromnim sredstvima) osigurao medalje i zahvalnice za sve natjecatelje, cvijeće za natjecateljice povodom Dana žena i 9 pehara za najuspješnije.
Pobjednica ovog Prvenstva je Dayana Dimitrova iz Bugarske (nastupa za KDU "Osijek") a pobjednik je Miloš Jošić član KDT "Herkules iz Bača (Srbija).
Pehare za najuspješnije natjecatelje, KDU "Vukovar", primili su Hermana Dermiček i Herman Ivkić, dok su kao najmlađi nagrađeni, Željka Miljković (7 g.) KDU "Vukovar" i Ivan Zaharija (10 g.) iz KDU "Rječina" iz Dražica.
U ekipnoj konkurenciji, pobjednički pehar je pripao gostima iz Budimpešte, pehar za drugo mjesto je pripalo KDU "Vukovar" a pehar su kao treće plasirani primili natjecatelji iz Pečuha.
Bez ekipnih nagrada su ostali dizači KDT "Herkulesa" iz Bača kao 4., KDU "Vukovar" "B" kao 5.,
KDU "Rječina" Dražice kao 6., KDU "Osijek" kao 7. i KDT "Radnički" iz Sombora kao 8.
Niti ovo nadmetanje dizača utega nije prošlo bez postavljanja novih državnih rekorda za mlađe uzraste a za to su se pobrinuli članovi KDU "Vukovar" : Lucija Gračanin sa rekordnih 37 kg. u "trzaju" , 51 kg u "izbačaju" i 88 kg. u Olimpijskom biatlonu za mlađe kadete u kategoriji do 53 kg.,
Hermana Dermiček je nova (stara) državna rekorderka sa 45+60=105 kg, u kategoriji do 58 kg. dok je Zdenko Prokop, 6 mjeseci nakon loma ruke, postavio nove državne rekorde sa 56+70=126 kg. za kategoriju do 69 kg.
Za KDU "Vukovar" još su nastupili : Željka Miljković, Melani Cetina, Darija Lojdl, Ana Crnjac, Velina Galović, Daniel Đurđević ,Herman Ivkić, Ognjen Bjelanović, Jovan Rašić i Dimitrije Stanić.

Uspješnu organizaciju obavila je nekolicina volontera kluba, a čestitke za organizaciju natjecanja i gostoprimstvo KDU "Vukovar" je primio od svih sudionika natjecanja.

Čestitke natjecateljima i volonterima kluba !