{gallery}2016/01/18/03{/gallery} Za godinu koja je prošla, sa pravom možemo reći, da je bila :
GODINA USPJEHA MLADIH ČLANOVA KLUBA DIZAČA UTEGA "VUKOVAR"

Osim borbe sa kilogramima, što je prirodna obveza onih, koji su se odlučili baviti ovim sportom, članovi KDU "Vukovar", morali su se boriti sa raznim predrasudama o dizanju utega i nedostatnim financijskim sredstvima.

Predrasude o dizanju utega, vezane su uz rast i negativnog utjecaja na kralježnicu!
Razumjeli bi da negativne konotacije dolaze od nedovoljno upućenih, običnih ljudi, ali kada dolaze od nekih nastavnika tjelesnog odgoja i liječnika, onda se opravdano pitamo: "Kakve su to oni škole završili, kada iznose ovakve neistine?"
Prirodno je da viša djeca odlaze na košarku, a da je lakše dizati utege nižima, ali to nema nikakve veze sa negativnim utjecajem dizanja utega na rast jer naši članovi ne zaostaju za rastom svojih vršnjaka, a za glavu su viši nego prije dvije godine, kada su došli u klub.

Što se tiče utjecaja dizanja utega na kralježnicu, tu tvrdimo upravo suprotno od nekih "stručnjaka".
Poznato je da kralježnicu u pravilnom položaju , drže mišići, te se pitamo, što dječju kralježnicu može oštetiti: cjelodnevno sjedenje za računalom ili pravilno dizanje utega?

Decidirano tvrdimo da pravilnim izvođenjem vježbi za jačanje leđnih mišića, koje svakodnevno radimo na treninzima, može samo pomoći u pravilnom držanju i čak pomoći u otklanjanju početnih deformiteta kralježnice.

Olimpijsko dizanje utega je takav sport, koji zahtjeva odricanja i potpuni angažman sportaša, koji želi ostvariti uspjeh.
Uz svakodnevno uvježbavanje, zahtjevne tehnike, radu na razvoju snage, potrebno je imati, motoričke, brzinske, te psihičke predispozicije, tako da ovaj sport stvara jake mlade ljude sa razvijenim radnim navikama i jakom psihom, koji će im pomoći u rješavanju prepreka koje ih očekuju u svakodnevnom životu.

Za postizanje vrijednih sportskih rezultata uz naporan svakodnevni rad na treninzima i podignute tone i tone teških utega, bitan čimbenik su i financije.
Novca nikada dosta, ali ono što su postigli mladi članovi KDU "Vukovar", s obzirom na sredstva kojima su raspolagali je za svaku pohvalu!

U 2015. godini vukovarski dizači utega nastupili su na svim pojedinačnim i ekipnim natjecanjima koje je organizirao Hrvatski dizački savez, kao i na više međunarodnih turnira od kojih su dva održana u našem gradu.

Putovalo se četiri puta u Split (Solin, Kaštela), dva puta u Osijek i jednom u Dražice te dva puta u Budimpeštu i jednom u Rim, Bač, Sombor i Pečuh u inozemstvo.

Za odlazak na ova natjecanja utrošeno je 25.000 kuna iz redovnog financiranja od Grada Vukovara, 3.000 kuna od Županije, 5.000 kuna koje smo dobili uz Plaketu Grada Vukovara i dodatnih 13.000 kuna iz pričuve Grada Vukovara za sufinanciranje odlaska na državna Prvenstva.

Zahvalni smo na dobivenim sredstvima, uz napomenu da su naši skromni mladi sportaši rezultatima dokazali da zaslužuju više !

REZULTATI KDU "VUKOVAR" u 2015. godini:

MLAĐI KADETI I KADETI- Državno Prvenstvo -Osijek- Uz titule ekipnih Prvaka Hrvatske u obje starosne skupina, osvojeno je ukupno 54 odličja (30 zlata, 15 srebra i 9 bronci).

JUNIORI - Državno Prvenstvo- Split- Titula ekipnog prvaka Hrvatske uz 23 odličja (9 zlata,11 srebra i 3 bronce)

SENIORI- Državno Prvenstvo-Dražice- osvojeno 6 odličja (1 srebro i 5 bronci)
KUP Hrvatske- Split- četvrto mjesto.

Ukupno 83 osvojena odličja sa Prvenstava Hrvatske za sve uzraste natjecatelja.

Za REPREZENTACIJU HRVATSKE na KUPU EVROPSKE UNIJE u Rimu, nastupile su HERMANA DERMIČEK za "U15" i TEA STOJŠIĆ za "U20" a HRVATSKA je bila četvrta.

Granice državnih rekorda za mlađe uzraste natjecatelja, pomjerane su čak 114 puta:

HERMANA DERMIČEK u kategorijama do 58,63 i 69 kg. - 61 put i drži sve državne rekorde u tri kategorije za uzrast "U15", "U17" i "U20" - ukupno 27 rekorda.

LUCIJA GRAČANIN - do 53 kg.- 17 puta i drži sve rekorde za tu kategoriju za "U15" i "U17" i u trzaju za "U20".

ANA CRNJAC - +69 kg.- 9 puta za "U15"

TEA STOJŠIĆ - do 53 kg. -4 puta za "U20"

ZDENKO PROKOP- do 69 kg. - 23 puta za "U15"

Svoj doprinos uspjesima kluba, svojim rezultatima, dali su još: Željka Miljković, Melani Cetina, Darija Lojdl, Srđana Cico, Velina Galović, Lorena Matin, Daniel Đurđević, Hermav Ivkić, Dimitrije Stanić,Jovan Rašić, Ognjen Bjelanović i Vladimir Kikić.

Hvala svim članovima KDU "Vukovar" na ostvarenim rezultatima u 2015.godini!

Pozivamo mladež Vukovara, da nam se pridruži UPISOM U KLUB, koji je BESPLATAN a treninzi su u Sportskoj dvorani, svakodnevno od 19 sati.

Uprava KDU "Vukovar"