{gallery}2016/02/04/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sudjelovao je u dodjeli priznanja sportašima grada Vukovara na svečanoj sjednici koja se održala u Hrvatskom domu u Vukovaru.

Na svečanoj sjednici Izvršnog odbora Zajednice tradicionalno se dodjeljuju priznanja sportašima za postignute sportske rezultate u protekloj godini.
Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert otvorio je svečanu sjednicu na kojoj su proglašeni najbolji sportaši 2015. godine. Polhert je pojasnio kako su klubovi iz svojih redova predlagali najbolje sportaše koji su odabirom Izvršnog odbora nominirani za dodjelu nagrada te se zahvalio voditeljima svih klubova i Gradu Vukovaru na dugogodišnjem financiranju sporta na području grada Vukovara.

Za 2015. godinu u kategoriji najperspektivnije sportašice pehar je dodijeljen Hermani Dermiček (Klub dizača utega Vukovar), a priznanja su uručena Ivani Kiralj (Gimnastički klub Vukovar) i Asji Štalmajer (Karate klub Vukovar '91.). Za najperspektivnijeg sportaša pehar je uručen Filipu Bjelanoviću (Hrvatski košarkaški klub Vukovar), a priznanje Jurici Duvnjaku (Nogometna škola „Mali Vukovarac").

Posebno priznanje dodijeljeno je Vjekoslavu Karauli za poticanje i promicanje sporta grada Vukovara i dugogodišnji rad u sportu, te Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica".

Sportašicom grada Vukovara proglašena je Marijeta Majer iz ŽOK Vukovar, sportašem grada Vukovara Mato Brandt iz Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar '91. te Zoran Kiralj iz Karate kluba Vukovar '91, a za sportsku ekipu izabran je Ženski odbojkaški klub Vukovar i Karate klub „Vukovar '91" kata tim.

Pozdravljajući sudionike svečanosti gradonačelnik Vukovara Ivan Penava naglasio je kako se iz gradskog proračuna za financiranje sportskih udruga i manifestacija izdvaja sveukupno 4.300.000 kuna s napomenom da će prioritet u potporama uvijek imati oni klubovi koji kvalitetno i sa stručnim osobama rade sa najmlađim kategorijama.