{gallery}2016/10/12/05{/gallery} Info centar za mlade Vukovar, u suradnji s Gradskom knjižnicom Vukovar i Mirovnom grupom mladih Dunav, 12. listopada 2016. informirao je mlade u sklopu kampanje "Time to move". Iako je prvotno planirana ispred, aktivnost se zbog vremenskih prilika održala u prostoru Gradske knjižnice Vukovar.

Putujuća informiraonica bavila se velikom europskom kampanjom „Time to move" koja se tijekom listopada održava u svim zemljama članicama Europske unije. Kampanja se održava 3. godinu zaredom u svrhu poticanja mladih na mobilnost, odnosno informiranje o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje.

Putujuću informiraonicu obogatila su tri EVS volontera Mirovne grupe mladih Dunav, od kojih dva dolaze iz Španjolske, a jedan iz Francuske. S mladima su podijelili svoje iskustvo EVS-a te što ih motivira na volontiranje u Vukovaru.

Ovom je aktivnošću Info centar za mlade Vukovar nakon ljetne stanke, ponovno otvorio svoju Info točku u Gradskoj knjižnici Vukovar, koja će na ovu temu biti dostupna do kraja mjeseca listopada. Tako mladi posjetom GKVU imaju priliku saznati što je to Europska volonterska služba (EVS), odnosno kako besplatno otputovati u neku od zemalja EU i tamo steći nove vještine iz područja njihova interesa, kako kroz program Erasmus+ otputovati na kraću razmjenu mladih i kroz zanimljive aktivnosti upoznati mlade iz drugih zemalja EU, o mogućnostima koje im se pružaju u području obrazovanja i osposobljavanja te brojne druge informacije.

Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih i grada Vukovara.