Na vukovarskom Tjednu urbane kulture od utorka do petka (26 - 29. lipnja) u prostorima Mirovne grupe mladih Dunav General Woo vodio je hip hop radionicu za dvadesetak mladih polaznika iz Vukovara i Vinkovaca. Osim intenzivnog repanja, u dobroj radnoj i kreativnoj atmosferi, održano je i jedno predavanje o glazbenoj produkciji. Kao rezultat radionice snimljeno je šest hip hop pjesama.

U srijedu, 27. lipnja u večernjim satima u Ružičkinoj kući predstavljeni su radovi mladih vukovarskih kreativaca. U videoreportaži "Vrati se na Dunav" mladi aktivisti te kulturni radnici govore u situaciji u gradu što se tiče društvene uključenosti mladih i raznih manjinskih skupina. Saša Kunić predstavio se svojim likovnim radovima i videom "Vukovar kroz vrijeme", u kojem vrlo efektno doslovno vlastoručno oslikava motive grada u različitim razdobljima. Ana Bučko izložila je svoje fotografije, a Nikola Varenica Grafike. Predstavljen je i fanzin priča nastao u svibnju ove godine u Den Haagu na seminaru za mlade umjetnike u okviru projekta Young Artist Linked In program Mladi na djelu.

Tjedan urbane kulture održava se u Vukovaru već treću godinu. Organizatori su Mirovna grupa mladih Dunav, Blackout festival - General Woo i Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar.

{gallery}2012/06/29/05{/gallery}