×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-10-24/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-10-24/02

U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je knjiga Koracima nade u istinu – moja priča za vašu istinu, u izdanju Udruge Žene u Domovinskom ratu – Zadar. Intimna svjedočanstva žena i djevojčica tijekom Domovinskog rata, njihove priče iz svakodnevnog života u nesvakidašnjim okolnostima, njihove borbe, strahovi, ali i male radosti, pružanje i primanje ljubavi svojih najbližih kao i onih s kojima ih je agonija rata povezala, nikoga od prisutnih nisu ostavili ravnodušnima. Mnogi pišu, pisali su i pisat će o velikim ljudima i značajnim događajima, no što je s onim malim ljudima, ženama i djecom koje isto tako imaju svoje priče, a koje mogu i trebaju ostati generacijama koje dolaze i koje tek trebaju saznati istinu o Domovinskom ratu?

Prema riječima predsjednice Udruge Ivane Haberla, ova knjiga zaslužuje biti dio školske lektire, jednako kao i Dnevnik Anne Frank, jer donosi priču jedne druge, naše - Ane Vukojević, kćeri pok. Kate Šoljić, a koja je kao i ostale autorice, odlučila ne šutjeti, već ispričati svoju priču. Koracima nade u istinu stoga, poziva sve nas (a sigurno nas ima jako puno), koji imamo svoje priče o kojima još uvijek šutimo čuvajući ih duboko u sebi da skupimo hrabrosti i snage te napravimo taj korak i počnemo pričati i zapisivati - samo da se ne zaboravi.

Jer jednom zaboravljeno kao da se nikad dogodilo nije.

{gallery}vijesti/2011-10-24/02{/gallery}