×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/10/02/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/10/02/02

Dan europskih jezika (26. rujna) te Svjetski dan turizma (27. rujna) obilježeni su u Gradskoj knjižnici Vukovar radionicom Well(,)come to Vukovar u kojoj su sudjelovali učenici 8. razreda OŠ Dragutina Tadijanovića, zajedno s nastavnicima engleskog i njemačkog jezika. Kako nam je cilj bio spojiti europsko i turističko, radionica je održana dvojezično, na engleskom jeziku radionicu je provela djelatnica knjižnice Anita Baier Jakovac, dok je na njemačkom o njihovim željama i idejama s mladima razgovarala gđa. Dara Mayer.

Prijedloga nije nedostajalo, neki bi voljeli imati mjesto na kojem će cijelu godinu vježbati vratolomije na skateboardima, paintball poligon bi se mogao osmisliti u zatvorenom prostoru ili u Adici, a odvojene biciklističke staze uvelike bi olakšale i ubrzale kretanje gradom. Premda i sadašnja ponuda sportskih sadržaja mladima puno znači, mišljenja su da bi bilo kandidata i za treniranje sportova poput kuglanja, vaterpola, boksa, rekreacijskog i sportskog jahanja te rukometa u Vukovaru, kao i naizmjenično tijekom godine bilo bi kandidata za klizanje i rolanje. Osim sportskih sadržaja, mladi jedva čekaju i prvu kino projekciju u novom kinu, a spomenuti su i neki obrazovni sadržaji po uzoru na High School Musical. Zaključak cijele radionice je da mladima u Vukovaru uvijek treba više aktivnosti, a posebno tijekom proljetnih i zimskih mjeseci jer mladi često u to vrijeme od dosade ne znaju što bi.

{gallery}2012/10/02/02{/gallery}