Mjesec hrvatske knjige 2012. održat će se od 15. listopada do 15. studenoga 2012. godine sa središnjom temom posvećenoj Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti.

U Gradskoj knjižnici Vukovar, točno u podne, predstavili smo knjigu Iz blata – književni prvijenac popularnog repera Dalibora Bartulovića – Shortyja i deseta knjiga višestruko nagrađivanog pisca za djecu i mlade, te frontmena grupe The Karambol, Vladimira Bakarića.

Dvojici umjetnika, prije svega prijatelja ovo je treća suradnja, ali po prvi puta okušali su se i u proznom književnom obliku.

U ovom romanu za mlade, na 160 tvrdo ukoričenih stranica, prikazane su zgode i nezgode mladog Vinkovčanina i društva u kojem se kreće, te vjerno oslikano jedno vrijeme koje je obilježilo kraj devedesetih u Vinkovcima. Svojevrsna je ovo polu izmišljena biografija Shorty-a, a pisci koriste stvarne događaje iz života i kombiniraju ih sa izmišljenim, te time knjigu čine napetom i zanimljivom. Sve zajedno zaokruženo sjajnim vinjetama i naslovnicom Dubravka Matakovića.

U fantastičnoj atmosferi, sudjelovalo je preko 150 djece iz osnovnih škola grada Vukovara. Bakarić i Shorty spremno su odgovarali na sva pitanja, pa i ona škakljiva o prvim poljupcima. Nakon susreta slijedilo je zajedničko fotografiranje i dijeljenje autograma.

Kako nam je bilo, vidite na slikama.

Više na www.gkvu.hr ili na našem Facebooku

{gallery}2012/10/16/05{/gallery}