×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2016/02/26/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/02/26/01

{gallery}2016/02/26/01{/gallery} U Gradskoj knjižnici Vukovar održano je putopisno predavanje i predstavljanje udruge Nomadi, čiji je jedan od osnivača i vodiča, Kristijan Grubišić, alias Gruba, posjetiteljima na živopisan način predstavio ljude i krajeve koje je tijekom svojih dugogodišnjih putovanja posjećivao i upoznavao.

Kao što definicija pojma kaže: "Nomadi su ljudi i društva koji zbog kulturoloških, gospodarskih ili svjetonazorskih razloga nisu prihvatili sjedilački način života", a tako i Gruba slijedi svoj put...

Svaki slobodni trenutak provodi na stijeni, rijeci, planini ili biciklu, bilo u Hrvatskoj ili tuđini.
Putujući fotografijom, Gruba je kroz tematske cjeline prikazao portrete ljudi, različite vrste i načine prehrane, životinje, gradove, prijevozna sredstva i još mnogo zanimljivih stvari koje je susretao i koje su ga manje ili više oduševile i često iznenadile.

Gimnazijalci, koji su u velikom broju prisustvovali ovom predavanju, kao i drugi posjetitelji, imali su priliku vidjeti različitosti života i kultura doslovno sa sve četiri strane svijeta. Humorističnim prikazom i osobno proživljenih pustolovina, Gruba je ovaj način putovanja i upoznavanja svijeta učinio još uzbudljivijim i privlačnijim. U uvodnom dijelu, ravnateljica Knjižnice, Vlatka Surma Szabo, istaknula je kako mlade generacije imaju mogućnost ostvariti svoje snove, a ovo predavanje je primjer kako se samo treba odvažiti i napraviti prvi korak.
Vukovarska knjižnica često je mjesto održavanja putopisnih predavanja i ovo je još jedno u nizu zanimljivih programa koje je organizirala i to u suradnji s Gimnazijom Vukovar.