×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: D:\web-privremeno\images\stories\2012\01\09\02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/01/09/02

U cilju očuvanja i njegovanja nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta srpske nacionalne manjine, DV Vukovar 2, u svojoj programskoj koncepciji odgojno-obrazovnog rada, ostvaruje i specifične programe. U radu s djecom, pored rada na materinjem srpskom jeziku, tradicionalno se obilježavaju blagdani Sv. Nikole i Sv. Save u suradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom kao i Pravoslavni Božić i Uskrs.

U DV „Radost" i DV „Borovo" proteklih dana obilježeni su Sv. Nikola (Nikoljdan) i Pravoslavni Božić. O običajima praznovanja spomenutih blagdana, djecu upoznaju odgojiteljice Vrtića uz veliku pomoć svećenstva Srpske pravoslavne crkve. O životopisu i značaju Sv. Nikole, te običajima srpskog naroda vezanih za praznovanje Nikoljdana, djecu su upoznali protojerej-stavrofor Jovan Radivojević i protojerej-stavrofor Slobodan Blažić. U duhu pravoslavnih tradicijskih običaja, djeca jasličkih i vrtićkih skupina, ovom su prigodom darivana prigodnim poklonima.

{gallery}2012/01/09/02{/gallery}