{gallery}2016/06/15/01{/gallery}U prepunoj dvorani Wallerseehalle u Henndorfu, Hrvati iz Salzburga su pod pokroviteljstvom Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca i Hrvatskog centra Salzburg organizirali humanitarnu večer za obnovu vukovarskog vodotornja pod geslom „Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“.

Gosti večeri su bili gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček, fra Vjenceslav Tunjo Janjić, prvi župnik u Salzburgu, a sada župnik u vukovarskoj župi sv. Josipa Radnika i crkvi Gospe Fatimske, vukovarski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš, Hrvatsko folklorno društvo iz Innsbrucka i Kufsteina i domaćini, HKD Vilim Cecelja iz Salzburga te posebni gosti iz Rame s vlč. Miljenkom Džaltom.
U Programu je nastupila tamburaška grupa Ivano iz Innsbrucka te Zdravko Ćurić i Mjesečina band iz Rame, a nazočnima se obratio sadašnji župnik u Salzburgu fra Zlatko Špehar te predstavnik Pokrajinskog parlamenta Salzburg-Landa Josef Schöchl.