{gallery}2016/06/28/03{/gallery} U sklopu posjete Tuzli, gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava susreo se s predstavnicima političkih, kulturnih, vjerskih i društvenih organizacija grada Tuzle.

Gradonačelnik Penava je istaknuo važnost jačanje međusobnih kontakata i veza je za funkcioniranje svake od zajednica, naglasivši kako se kroz različite projekte prekogranične suradnje može podići kavliteta života i da lokalne zajednice u Hrvatskoj imaju izezutno dobra iskustva s povlačenjem novaca iz europskih fondova. „Mi smo kao grad otvoreni za suradnju. Suradnju sa Tuzlom gradimo, održavamo i njegujemo u skladu s mogućnostima i potrebama. Mislim da tu imamo vrlo dobre rezultate i uvijek smo za širenje u korist građana Tuzle, Vukovara ili nekog drugog prijateljskog grada. Naravno, ta suradnja ovisi o nama samima. Ukoliko pronađemo interes i dovoljno energije i razuma da krenemo u te zajedničke priče onda ćemo to i ostvariti. Ukoliko ne bude bilo inicijative, volje i interesa da se učini nešto dobro i konkretno za lokalnu zajednicu onda od toga nema ništa", kazao je Penava.

Predsjednik GO HDZ BiH Tuzla Ivica Kovačević izrazio je zanimanje za uključivanje u bilo kakve aktivnosti koje će zančiti bolje za čovjeka i životnu sredinu u kojoj živimo. „Moramo razgovarati i graditi kvalitetne odnose sa sredinama koje su u EU, a tako su blizu. Potencijal i iskustvo koje druge lokalne zajednice imaju je značajno za pripremu kvalitetnih projekata iz različitih područja. I danas smo čuli da u Vukovaru, ali i ostalim sredinama Vukovarsko-srijemske županije imamo prijatelje i potporu što je jako važno", istaknuo je Kovačević.

Gradonačelnik Penava i izaslanstvo HDZ BiH su položili vijenac na Kapiji, mjestu stradanja tuzlanske mladosti 1995. godine kao i na spomen obilježje poginulim braniteljima HVO iz Gornje Obodnice.

U sklopu posjeta gradonačelnik Penava se susreo i s mještanima Gornje Obodnice koji već šest godina u znak sjećanja na stradale Vukovarce pješače od Tuzle do Vukovara.

Ovom prigodom Penava je izrazio veliku zahvalnost za sve ono što se čini i na ovim prostorima kako se žrtva koju je Vukovar podnio nikad ne bi zaboravila.

Na koncu posjeta, izaslanstvo je posjetilo generalnog konzula Republike Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića i gvardijana Franjevačkog samostana svetih Petra i Pavla, fra Maria Divkovića te nazočilo koncertu klasične glazbe „Petrovska simfonija".