{gallery}2016/06/28/02{/gallery} Časopis Zaštita i tvrtka Security projekti pridružili su se akciji konzervacije vukovarskog vodotornja.

Za potrebe obnove ugrađen je sustav videonadzora s kojim će se snimati radovi na kompleksu građevine.
"Za potrebe obnove vodotornja donirali smo kameru iz naše mreže LiveCamCroatia te cijeli sustav marketinga i vidljivosti obnove vodotornja.
Predstavnicima vukovarske Gradske uprave svidio se naš prijedlog donacije pa smo instalaciju sustava odradili početkom lipnja. Od tada je kamere stalno 'online' s banerom i s pozivom za novčanu pomoć projektu obnove", riječi su Berislava Vahčića, direktora Security projekata čije su web i nadzorne kamere prisutne na nizu turističkih lokacija u Hrvatskoj.

Prema njegovim riječima kamera je postavljena i sa svrhom 'timelapsea' cijele obnove, koja će na kraju biti atraktivna s ubrzanom snimkom preobrazbe iz sadašnjeg stanja u zamišljeno novo. "Isto tako dajemo i widget (embed kodove za prijenos ili ugradnju live streama s web kamere na druge web stranice) za postavljanje slike uživo na web stranice Grada Vukovara, Turističke zajednice Vukovara ili službene stranice obnove što se također može iskoristiti za pozive za donaciju. Osim toga, svi oni koje zanima tijek obnove moći će svakodnevno 'baciti' pogled na snimku vodotornja u radovima", kaže Vahčić.

Prilikom instalacije 'Livecam' sustava, kamera je postavljena na stup javne rasvjete unutar memorijalnog kompleksa vodotornja, a objektiv uređaja usmjeren je na 50 metara visoku građevinu. Struju i internet osigurao je grad Vukovar, dok su Security projekti osigurali opremu i uslugu 'timelapse' snimke, davanja 'widgeta' sa slikom uživo te servere koji omogućuju veliku količinu istovremenih korisnika.

Samom spoznajom da je objekt koji web kamera pokriva vidljiv velikom broju korisnika ima i velik sigurnosni efekt videonadzora. Također, projekt poput obnove vukovarskog vodotornja 'live streamingom', odnosno prikazom uživo, daje projektu transparentnost i dostupnost svim zainteresiranima za donaciju.

Automatika na serverima izrađuje standardne 'timelapse' snimke proteklog dana dostupne svim
korisnicima. Tako je svakodnevno moguće vidjeti atraktivnu ubrzanu snimku cijelog prošlog dana u trajanju od 40-ak sekundi.
Za projekte većih gradilišta poput rekonstrukcije vukovarskog vodotornja takve timelapse ili ubrzane snimke izrađuju se za kompletno vrijeme izgradnje od više mjeseci ili godina.

Live streaming možete pratiti na sljedećoj poveznici:
http://www.vukovar.hr/vijesti/sve-vijesti/255-nekategorizirano/10124-web-kamera-vodotoranj