{gallery}2016/07/05/02{/gallery} U subotu uvečer (02. Srpnja 2016.) u Versammlungshalle u Stuttgartu održana je prigodna proslava kojom je obilježena 45. godišnjica postojanja nogometnog kluba Croatia Stuttgart. Uz proslavu obljetnice najpopularnijeg hrvatskog kluba u Baden-Würtembergu  i zasigurno jednog od najpopularnijih hrvatskih klubova u Njemačkoj,  organizirana je i sportsko-humanitarna zabavu za konzerviranje i prenamjenu Vodotornja u Vukovaru.
Za tu prigodu na zabavu u Stuttgart su iz Ulma, sa otvaranja Donaufesta, stiglo izaslanstvo grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom koji je svojim obraćanjem o Vukovaru izazvao oduševljenje svih nazočnih u dvorani.
Kako je na početku Croatijine zabave rekao i predsjednik Croatije Mijo Čagalj, sav prihod od ulaznica i prilozi od donacija zabavne večeri namijenjeni su obnovi Vukovarskog vodotornja, simbola hrvatskog zajedništva.
Zajedno sa uzvanicima iz Hrvatske, proslavi 45. obljetnice Croatije nazočili su generalni konzuli Hrvatske i BiH Slavko Novokmet i Zvonko Mišković,  svećenici iz HKM Stuttgart fra Zvonko Tolić i fra Mijo Šabić, predsjednik Koordinacije HDZ-a Mile Baričević, čelnici Udruge hrvatskih nogometnih klubova Baden-Würtemberga na čelu sa Ivicom Pavlićem, čelnici klubova prijatelja Croatije kao i brojni drugi gosti.
Uz starije članove Croatije, kako igrače tako i članove uprave, većinu u dvorani su činili sadašnji igrači i uprava Croatije sa svojim navijačima i prijateljima Croatije. Zahvaljujući nesebičnom radu predsjednika Mije Čaglja, potpredsjednika Tihomira Luburića i Joška Sladojevića te članova uprave Branka Matešića i Ivice Busije, kao i igrača i trenera Croatije koji su služili goste u dvorani, priređena je jedna uspjela zabava koja će mnogima ostati u dugom sjećanju.
Premda dvorana nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, za što razlog leži u utakmici EP između Njemačke i Italije, ozračje koju su stvorili izvođači programa bila je na zavidnoj visini. Uz klapu Stella Maris, koja je na početku predivno otpjevala i hrvatsku himnu, u zabavnom programu nastupio je Kristijan Čerkez i Band.
Program večeri znalački je vodila Ružica Mickan. Medijski pokrovitelji Croatijina sportsko-humanitarne zabave  za obnovu vodotornja u Vukovaru bili Fenix-magazin, Večernji list i Hrvati-Stuttgart. Hrvati iz Stuttgarta su na ovoj proslavi za konzerviranje i prenamjenu  vukovarskog Vodotornja prikupili 5 284 eura, a HDZ Stuttgart povisio donaciju za 2.000 eura.