×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/elemetwe/public_html/images/stories/2016/07/20/05
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/07/20/05

{gallery}2016/07/20/05{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček,  pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović  i direktor gradske tvrtke Tehnostan Kristijan Lovrenščak obišli su radove na povećanju energetske učinkovitosti stambenih objekata u Županijskoj ulici 106., 112., 114. i 116., gdje su u tijeku   radovi na povećanju energetske učinkovitosti na dvije zgrade.
- Zgrade su na lokaciji uz samu obalu Dunava, a čija je obnova  urađena  iznimno loše.  U suradnji s gradskom tvrtkom Tehnostan i samim stanarima na vrijeme smo se organizirali i ušli u ovaj projekt prijavom na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vrijednost radova na ova dva objekta je 4,5 milijuna kuna, a Grad Vukovar u troškovima participira sa 40 posto. Stanari će dobiti termo izolaciju debljine 15 i 16 cm ovisno o zgradi. U neboderu 106 uvode se i nova dva dizala – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.
Direktor tvrtke Tehnostan Kristijan Lovrenščak pohvalio je angažiranost stanara ovih zgrada pri samom projektu,  te dodao:
- Ovo su dva dobra primjera kako sami stanari mogu dobrom organizacijom i dogovorom inicirati ovako kvalitetne projekte. Na ove dvije zgrade dogovorom stanara pričuva je podignuta na 4 kn odnosno na 5 kuna što će u konačnici dovesti do duplo manjih računa za toplinsku energiju. Pozivam i druge građane da se organiziraju i sa ovako povoljnom klimom obnovimo što je više moguće zgrada u Vukovaru – rekao je Lovrenščak.
Što moraju stanari drugih zgrada napraviti da bi se i na njihovim zgradama proveo projekt povećanja energetske učinkovitosti Lovrenščak naglašava: - Trebaju izgraditi projekt, skupiti 50 posto + 1 glas stanara i predati zahtjev Tvrtki Tehnostan, a ostalo je naša briga.