{gallery}2016/07/20/05{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček,  pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović  i direktor gradske tvrtke Tehnostan Kristijan Lovrenščak obišli su radove na povećanju energetske učinkovitosti stambenih objekata u Županijskoj ulici 106., 112., 114. i 116., gdje su u tijeku   radovi na povećanju energetske učinkovitosti na dvije zgrade.
- Zgrade su na lokaciji uz samu obalu Dunava, a čija je obnova  urađena  iznimno loše.  U suradnji s gradskom tvrtkom Tehnostan i samim stanarima na vrijeme smo se organizirali i ušli u ovaj projekt prijavom na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vrijednost radova na ova dva objekta je 4,5 milijuna kuna, a Grad Vukovar u troškovima participira sa 40 posto. Stanari će dobiti termo izolaciju debljine 15 i 16 cm ovisno o zgradi. U neboderu 106 uvode se i nova dva dizala – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.
Direktor tvrtke Tehnostan Kristijan Lovrenščak pohvalio je angažiranost stanara ovih zgrada pri samom projektu,  te dodao:
- Ovo su dva dobra primjera kako sami stanari mogu dobrom organizacijom i dogovorom inicirati ovako kvalitetne projekte. Na ove dvije zgrade dogovorom stanara pričuva je podignuta na 4 kn odnosno na 5 kuna što će u konačnici dovesti do duplo manjih računa za toplinsku energiju. Pozivam i druge građane da se organiziraju i sa ovako povoljnom klimom obnovimo što je više moguće zgrada u Vukovaru – rekao je Lovrenščak.
Što moraju stanari drugih zgrada napraviti da bi se i na njihovim zgradama proveo projekt povećanja energetske učinkovitosti Lovrenščak naglašava: - Trebaju izgraditi projekt, skupiti 50 posto + 1 glas stanara i predati zahtjev Tvrtki Tehnostan, a ostalo je naša briga.