{gallery}2016/07/22/05{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava zajedno sa zamjenikom Marijanom Pavličekom i pročelnikom UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goranom Martinovićem obišli su dva odvojka  Ulice Bartola Kašića u vukovarskom naselju Mitnica. U  radove saniranja 180 uloženo je oko pola milijuna kuna s PDV-om, a radove je izvodila tvrtka Gradnja d.o.o. iz Osijeka. Sanirana je površinska infrastruktura, sustav odvodnje te je postavljena vertikalna i horizontalna signalizacija. Radovi su završeni u roku, a napredak u poboljšanju gradske infrastrukture nastavlja se i dalje.
- Prošle godine srušili smo sve rekorde kada je riječ o saniranju prometnica na području grada Vukovara, a nastavljamo istim tempom i ove godine. Na svim poljima unaprjeđujemo svoj trud i rad, ne samo kada je riječ o infrastrukturi. Nedavno smo objavili podatke o 560 novozaposlenih  na području grada proteklih dvije godine, što nas sve čini sretnima. Zalažemo se za boljitak, a rezultati pokazuju kako Vukovar ide krupnim koracima prema naprijed. - rekao je gradonačelnik Penava.
U planu je saniranje još približno deset ulica na području grada Vukovara i okolice o čemu govori i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček:
- Nastavljamo istim tempom kao i prethodne godine i trudimo se da svaki dio grada bude zastupljen. Između ostalog uskoro kreće sanacija ulica u naselju Buđak, na Lipovači i u Sotinu, a otvaraju se i nova dječja igrališta za najmlađe generacije.
Pročelnik Goran  Martinović najavljuje kako uskoro kreće i sanacija ceste Priljevo, točnije od Kudeljarske ulice do ulaza u Vukovar na kojoj će, između ostalog, biti i biciklistička staza širine 3,5 metra. Ukupna vrijednost investicije je oko 40 milijuna kuna, koja uz Vodotoranj, gradsku tržnicu i buduću šetnicu spada među 4 kapitalna projekta ove godine.